Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sommarjobbare stal från äldre kvinna – döms

En tonårig pojke döms för grov stöld och rån. Detta sedan han bestulit en äldre kvinna i hennes hem och slitit ett par exklusiva skor från en pojke.

Det var i juli som den 17-årige pojken sommarjobbade på Skogslyckan. Han mötte en äldre dam utomhus och tillsammans med en annan sommarjobbare frågade han om damen behövde hjälp. De följde med henne upp för att hjälpa henne laga en garderob. Men det var inte allt 17-åringen gjorde.

Han gick igenom flera rum i bostaden och stal smycken och en nagelsax. När damen dagen därpå upptäckte att föremålen saknades anmälde hon stölden. Polis gjorde en husrannsakan hemma hos 17-åringen och hittade då smyckena och nagelsaxen.

LÄS MER: Tonåring stal från äldre dam - gömde guldet i pojkrummet

Månaden därpå stal samma pojke ett par exklusiva skor, värda över 4 000 kronor, från en annan pojke i en lägenhet på Huvhult. Han slet skorna av pojkens fötter samtidigt som han flera gånger skrek "håll käften annars slår jag sönder dig".

LÄS MER: Tonåring åtalas för rån av dyra skor

I behov av vård

Så sent som i juni, en dryg månad före stölden hos damen, dömdes tonåringen för misshandel. Nu döms han igen av Uddevalla tingsrätt för båda brotten, samt för tre fall av ringa narkotikabrott.

Tingsrätten anser att brotten är så allvarliga att en äldre person hade dömts till över ett års fängelse. Men på grund av sin ringa ålder, och då 17-åringen bedömts vara i behov av vård, döms han i stället till ungdomsvård med särskild föreskrift att han ska följa ett särskilt ungdomskontrakt.

Han ska också, tillsammans med sina vårdnadshavare, betala 5 000 kronor i skadestånd till damen och 12 700 kronor till den rånade pojken.

LÄS MER: Våg av personrån i sommar