Sommarlyckans båt stals – då grep Uddevallaborna in

Marcus Göthberg är med och driver projektet Sommarlycka, där barnfamiljer med ekonomiska svårigheter erbjuds en gratis utflykt till kusten. Under tisdagen stals Marcus gummibåt, som används under utflykterna. Men tack vare hjälp från sociala medier kunde båten komma till rätta på rekordtid.

ANNONS
|

Under tisdagen hade Marcus Göthberg bestämt sig för att tillsammans med sin son Alexander, ta sig en tur med sin gummibåt. Båten används i vanliga fall i projektet Sommarlycka som Marcus Göthberg driver, där familjer och främst barn som har det svårt ekonomiskt, ska få en chans till ett fint sommarminne utan någon kostnad.

Från parkeringen kunde Marcus se att där båten tidigare legat, ekade nu bara en tom båtplats. Marcus trodde först att båten hade slitit sig, men när han kom fram och fick se de avskurna repen förstod han att någon stulit den.

– Jag är ganska lugn av mig, men det jag blev mest förbannad över var att min son var med, och han frågade mig hur någon kunde vara så elak mot oss, säger han.

ANNONS

– Hade personen frågat istället, hade jag ju lånat ut båten.

Snabbt gehör på sociala medier

Snart efter att Marcus gjort den tråkiga upptäckten, postade han en efterlysning på Facebook. Det skulle ge oväntat snabbt gensvar från hjälpsamma Uddevallabor, och inlägget blev snabbt delat av många.

Efter bara några minuter kunde Marcus Göthberg lokalisera båten i Uddevallas hamn.

– På fem minuter fick jag bilder skickade till mig att båten låg inne i hamnen. Det bara strömmade in, jag har aldrig varit med om att få in så mycket bilder och tips, säger han.

Väl framme märkte Marcus att någon hade fyllt båten med sten, i något som ser ut att vara ett försök till att sänka den. Dessutom var bensintanken stulen. Men Marcus upptäckte också en kvarglömd jacka, vilken han kunde ta till polisen.

"Väldigt tacksam"

Efter att ha pratat med polisen, kunde Marcus efter några timmar åter hämta sin båt. Väl nere i Uddevallas hamn igen, kunde Marcus till sin förvåning se att folk hade slutit upp för att vakta båten under tiden.

– Det är ganska unikt, det är jag väldigt tacksam för och fortsätter:

– Jag trodde inte att det var möjligt. Det gnälls väldigt mycket på Uddevalla i vissa sammanhang, men när de väl händer något så finns det ett driv. Det drivet måste vi vara rädda om.

ANNONS
ANNONS