Sörkällegatan. Arkivbild.
Sörkällegatan. Arkivbild. Bild: Lasse Edwartz

Sörkällegatan byggs om – i nio månader

Den 10 januari kommer kommunen att stänga av Sörkällegatan för genomfartstrafik i nio månader. Fram till i september kommer det inte gå att köra mellan Sörkälleparken och Asplundsgatan. Anledningen är att man ska bredda gång- och cykelvägen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Sörkällegatan mellan Parkgatan, vid Sörkälleparken, och Asplundsgatan stängs av för genomfartstrafik den tionde januari. I nio månader kommer man att bygga om gatan och bredda gång- och cykelvägen.

Kommunen kommer dock inte att stänga av hela den 600 meter långa sträckan på en gång. Arbetet kommer att ske i etapper, med start från Parkgatan till Håljutegatan. Boenden längs sträckan kommer att kunna komma till sina hem, men från olika håll beroende på vilken fas arbetet är i.

– Det vi ska göra på Sörkällegatan är jämförbart med det vi gjorde på Edingsvägen förra året, säger Birgitta Andersson, projektledare för arbetet från Uddevalla kommuns sida.

ANNONS

Utöver att bredda gång- och cykelbanan så kommer man att dra om el som går under gatan.

– Följden blir att vi gör om hela gatan, säger Birgitta Andersson.

När den första etappen är klar väntar nästa, mellan Håljutegatan och Fyrmästaregatan. Sista etappen blir mellan Fyrmästaregatan och Asplundsgatan.

–Korsningarna Fyrmästaregatan/Sörkällegatan och Håljutegatan/Sörkällegatan kommer att hållas öppna hela tiden.

Kommunen har aviserat att arbetet kommer att pågå till september. Men förhoppningen är att det ska bli klart långt innan dess.

– Om allt går bra så är vi klara till sommaren. Men mellan januari och april vet vi inte hur det blir med vädret, säger Birgitta Andersson.

ANNONS