Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En kroggäst sprängde sönder en toalett på Varvet by Butlers under lördagsnatten. Bild: Adam Norlin Persson
En kroggäst sprängde sönder en toalett på Varvet by Butlers under lördagsnatten. Bild: Adam Norlin Persson

Sprängde sönder toalett på Varvet

Under natten mot lördag kallades polis till restaurangen Varvet by Butlers i Uddevalla. Detta efter att en person ska ha sprängt en toalett i lokalen.

Strax före ett på lördagsnatten hördes en kraftig smäll inne på Varvet by Butlers i centrala Uddevalla. En av kroggästerna hade avfyrat en fyrverkeripjäs inne på en toalett i restaurangen.

– Det var en större variant. Den smällde hela toaletten. Toaletten gick sönder och dörren och inredning gick sönder när porslinsskärvor flög. Det hördes i hela lokalen, berättar Ismail Alili som jobbade på restaurangen när det small.

– Som tur var var det helt tomt inne på toaletten.

Kroggästen ska alltså ha slängt fyrverkeripjäsen i toaletten, sedan stängt dörren och sprungit från platsen. Explosionen var så kraftig att toaletten sprängdes sönder, men restaurangen behövde aldrig utrymmas. Den flyende kroggästen ska dock inte ha hunnit särskilt långt berättar Ismail Alili.

– Vakterna såg honom springa och när de hörde smällen fattade de att det var han så de sprang efter och fick tag i honom och ringde polisen.

Polisen bekräftar att man har en anmälan om händelsen på restaurangen. Det finns en misstänkt gärningsman, denne är dock inte gripen. Han är misstänkt för skadegörelse och framkallande av fara för annan. Toaletten har spärrats av i väntan på polisens undersökning.

– Det var ju en av de vildare kvällarna, inget man räknar med direkt, säger Ismail Alili.