En man i 30-årsåldern häktades i Uddevalla under tisdag misstänkt för hot mot tjänsteman och sexuellt ofredande.
En man i 30-årsåldern häktades i Uddevalla under tisdag misstänkt för hot mot tjänsteman och sexuellt ofredande. Bild: Hasse Holmberg

Stalkare misstänks för hot mot statstjänsteman

Mannen är dömd två gånger tidigare för olaga förföljelse. Nu misstänks han ha hotat och sexuellt ofredat en statstjänsteman i Uddevalla.

ANNONS
|

Det är en man i 30-årsåldern som misstänks för två fall av hot mot tjänsteman och ett fall av sexuellt ofredande.

Brotten ska ha ägt rum i Uddevalla i slutet av förra veckan. Åklagare hade begärt att mannen skulle häktas och under tisdagen hölls häktningsförhandling i Uddevalla tingsrätt.

Resultatet blev att han häktades på sannolika skäl misstänkt både för hoten och för det sexuella ofredandet som togs upp.

Gisela Sjövall är den åklagare som begärde att mannen skulle häktas. Hon bekräftar att det är en och samma tjänsteman som har utsatts för samtliga brott, men vill inte närmare gå in på vilken typ av tjänsteman mannen ska ha hotat.

ANNONS

– Det är en uppgift jag i nuläget inte kommer att kommentera. Det är för att skydda den enskilde personen. Men det handlar om en statstjänsteman, säger hon.

Tidigare dömd

Mannen har under de senaste tolv månaderna dömts vid två olika tillfällen för olaga förföljelse och för olaga hot efter att ha skickat mängder med mejl och meddelanden till en kvinna som han träffade ett tag.

Han dömdes till fängelse i ett år och fyra månader, ett straff som han har avtjänat till två tredjedelar och blivit villkorligt frigiven från i september, enligt förundersökningsledaren Klas Lundgren.

Den typen av frigivningar kan dock komma att förverkas, som det heter, om tingsrätten finner att dömda förbrytare återfaller under den prövotid som följer.

ANNONS