Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bondens dag. På Backamo är det i dag en stor folkfest.

Start för folkfesten på Backamo

Westernriding, traktorer, hantverk, kameler och musikuppträdanden. På bondens dag på Backamo finns det något att göra för stora som små.

På lördagen inleds bondens dag på Backamo lägerplats. Under två dagar finns det mängder av saker att hitta på. En folkfest som brukar locka cirka 20 000 besökare från olika delar av Västra Götaland. Jerry Nerstrand ordförande för kulturföreningen som anordnar bondens dag berättar att det är stort tryck under festivalen men att de har försökt förbättra framkomligheten från förra året.

– Vi har bättrat på vägarna och ökat parkeringsplatserna så vi hoppas det blir lättare att komma fram, säger han.

Nytt för i år är också Sixten Janssons motorcirkus där artister kommer att köra runt med en motorcykel i en trätunna.

– Det kommer nog bli väldigt populärt. Det är en old style kulturgärning, säger Jerry Nerstrand.

Förberedelserna inför bondens dag pågår sedan ett år tillbaka. Kulturföreningen arbetar ideellt med detta och pengarna man får in under dagarna går till att bevara de gamla träbyggnaderna på Backamo lägerplats. Jerry Nerstrand är förväntansfull inför folkfesten.

– Det är framför allt stämningen och människorna som är så himla härligt. När man går upp tidigt på morgonen och de första besökarna börjar trilla in då är det bara att hålla i sig för sen går det undan, säger han.

Vad får man inte missa?

– Mångfalden. Att det finns alltifrån hypermoderna traktorer till gamla traditionella traktorer. Man kan titta på kaniner, kameler, hästar och getter. Om man kommer hit och inte hittar något att göra man tycker om är det väldigt konstigt, säger Jerry Nerstrand.