Stjärnregn över himlavalvet

Jo, men det var väl lika fantastiskt som vanligt, fyrverkeriet alltså. Och nog hade folk gått man ur huse.

ANNONS
|

Men innan det var dags att beskåda det pyrotekniska värmde Sylvesters orkester upp åskådarna och kvällens talare, kommunfullmäktiges ordförande Alf Gillberg. Sylvesters mannar, Örjan Carlsson, Ulf Hansson och Magnus Gustafsson, bjöd onekligen på en varierad repertoar, med allt ifrån Ålefeskarna vals till Born to be wild. Och då började faktiskt fler personer att dansa, eller röra på höfterna åtminstone. Och det behövdes kanske för att hålla värmen för det var lite kylslaget i blåsten. Nyårstalet innehöll förstås tillbakablickar på vad som har hänt under året och förhoppningar inför det nya.

–Vi har vuxit med tusen personer i Uddevalla sedan vi senast stod här. Det är en styrka för utvecklingen och framtiden, men innebär också en utmaning för oss, sa Alf Gillberg.

ANNONS

Han radade upp en del av de politiska beslut som tagits under året, som renoveringen av Landbadet och att avsätta tio miljoner till att förbättra Kungsgatan. Han talade om nybyggda förskolor och bostäder och om Saronhuset som har blivit permanent. Han uppmanade alla att ta upp kampen mot knarket, och passade på att lyfta fram alla vardagshjältar inom skolan.

–Alla har vi rättigheter men också skyldigheter, främlingsfientlighet är med ett ord - korkat, sa han och avslutade passande med att sjunga några verser ur låten Ljus och värme.

Sedan brakade skådespelet loss!

ANNONS