Stoppades 100 meter från skjutövning: ”Livsfara”

Fyra män tänkte umgås och gå en promenad tillsammans. Men det kunde ha slutat riktigt illa. 100 meter från att gå rakt in på en pågående skjutövning stoppades männen av militären. Nu åtalas de för brott.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Som Bohusläningen tidigare rapporterat har det skett en kraftig ökning av intrång på Uddevallas militära skyddsobjekt. I början av september stod åtta personer åtalade för att ha tagit sig in på antingen Skredsviksbasen eller Sågebackens skjutfält.

LÄS MER:Kraftig ökning av intrång på Uddevallas militära skyddsobjekt

Nu tillkommer ytterligare fyra som var nära på att promenera rakt in på skjutfältet under en pågående skjutövning.

– Ni var cirka 100 meter från det man riktar och skjuter på. Så jag vill att det tar med dig till framtiden att det var tur för er i det här fallet, har en militärpolis förklarat för en av de inblandade under förhör.

Inte tillräckligt noga

Männen stoppades av en skjutfältspersonal som fått nys om att det fanns civila på området. Redan då hade de klivit in på ett område som av militären betecknas som livsfarligt att befinna sig på i samband med övning.

ANNONS

Samtliga av de fyra männen, som är i åldrarna mellan 30 och 40, har erkänt brott. De har alla berättat att de inte tittat tillräckligt noga på skyltarna för att ta reda på att det bedrevs en skjutövning.

– Eftersom man har gått där så mycket så är jag lite för avslappnad. Nu kommer jag givetvis aldrig gå där igen utan att titta, men det är ju givetvis ingen ursäkt även om jag erkänner att jag har gjort fel, har en av männen sagt i förhör.

LÄS MER:Cyklade rakt in i militärens skjutövning

ANNONS