Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sökinsatserna fortsätter i Uddevalla under lördagen. Bild: Adam Ihlse, Henrik Lundbjörk
Sökinsatserna fortsätter i Uddevalla under lördagen. Bild: Adam Ihlse, Henrik Lundbjörk

Stor anslutning förväntas under lördagens sökinsats

Polis och hjälporganisationer fortsätter sitt sökande efter försvunna Wilma Andersson. Engagemanget från allmänheten förväntas idag bli ännu större än det varit i veckan när majoriteten är lediga från jobbet.
–De som vill och kan uppmanas att höra av sig till hjälporganisationerna, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst som är på plats i Uddevalla.

Polis och hjälporganisationer gjorde inga genombrott under fredagskvällens sökarbetet men arbetet kommer fortsätta under helgen.

Enligt Fikk:s grundare Peder Schillerström förväntas uppslutningen bli stor i sökandet efter flickan.

– Under helgen har fler personer möjlighet att delta och jag räknar med att vi kommer bli väldigt många då, engagemanget är redan väldigt starkt, säger Peder Schillerström från Fikk.

Även röjdykare från Försvarsmakten deltar i sökandet utöver hundenheter från olika delar av landet.

– Vi fortsätter leta med oförminskad styrka. Försvarsmakten hjälpte oss både igår och idag tillsammans med sjöpolis, hjälporganisationer och andra enheter, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson som är på plats i Uddevalla.

Uppmanar allmänheten att hjälpa till

Hon berättar att polisens fortsatt är i behov av tips och iakttagelser. De tips som har lämnats in från allmänheten har kontrollerats men ännu har inga genombrott gjorts i att återfinna Wilma Andersson.

– Vi utökar sökområdet idag. Sektor för sektor söks igenom och vi flyttar på oss systematiskt. Nu är det mer av Uddevallas ytterområden, säger hon.

Polisen har lika stor tillgång till personalresurser som tidigare i veckan och intensiteten är hög och utan att tappa tempo.

– Vi är tacksamma för engagemang och polisen är i behov av sökhjälp. De som vill och kan uppmanas att höra av sig till hjälporganisationerna. Det är stora områden som ska sökas av och alla som deltar är till stor hjälp, säger Anna Göransson.

Hjälporganisationerna skallgångar drar igång klockan 10.00.

Precis som tidigare under veckan samlas Fikk vid bensinstationen vid Kuröd och Missing People vid ABF huset på Junogatan.