Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Enligt inringare till polisen var ett 20-tal personer i bråk vid Torp köpcentrum, Bild: Jakob Simonson
Enligt inringare till polisen var ett 20-tal personer i bråk vid Torp köpcentrum, Bild: Jakob Simonson

Stor polisinsats efter larm om bråk vid Torp köpcentrum

Under söndagen larmades polisen till ett begynnande bråk mellan ett 20-tal personer vid Torp köpcentrum.
– Vi har kontrollerat massor av personer och upprättat en anmälan om olaga hot, säger Gittan Peterson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Larmet om situationen inkom strax före 18.00.

– Det kom in uppgifter att det var mellan 20 och 30 personer som var på gång att börja bråka med varandra på parkeringen vid Torp köpcentrum, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen region väst.

Enligt inringaren ska det även ha synts till pistolliknande föremål och någon kniv bland de inblandade. Polisen ryckte ut till platsen med flera patruller.

– Vi anlände och det uppstod aldrig något bråk. Vi lugnade ner stämningen och visiterade flera personer. I anslutning till platsen hittar vi ett par leksaksvapen och det är sannolikt de här plastpistolerna som anmälaren har sett, säger Odén.

Någon kniv påträffade polisen dock aldrig.

Det ska ha handlat om två större grupperingar som av någon anledning blivit oense. Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen men polisen har upprättat en anmälan om olaga hot och det kommer hållas flera förhör.

– Vi vet inte exakt vad som har hänt. Det var en rörig situation och vi får jobba vidare med det här för att se vad som har hänt. Det är ett arbete som kommer pågå under en tid framöver, berättar Gittan Peterson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Ingen person är formellt misstänkt för brott i nuläget och ingen har frihetsberövats.