Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stor polisinsats vid larm om storbråk på Dalaberg

På tisdagskvällen larmades flera polispatruller till Dalaberg i Uddevalla, efter ett larm om ett pågående bråk mellan ett stort antal personer. Efter en knapp timme skingrades gruppen människor.

Det var strax innan klockan 19 på tisdagskvällen som polisen larmades om ett bråk på Dalaberg. Enligt de initiala uppgifterna skulle det ha samlats uppemot 100 personer på platsen.

– Det finns uppgifter om att det är 100 personer som bråkar, vi har skickat flera enheter dit som ska se hur det är på platsen, sa polisens presstalesperson Stefan Gustafsson under kvällen.

Polis var på plats med ett flertal patruller för att lugna ner den hätska stämningen och prata med folk. Även ambulans skickades till platsen, men ingen ska ha kommit till skada i samband med händelsen och den kunde dock återvända utan att behöva föra någon till sjukhus.

Enligt jourhavande förundersökningsledare i Uddevalla finns det inte någon som är misstänkt för något brott i samband med händelsen, och ingen brottsanmälan har heller gjorts. En person fick dock avlägsnas från platsen, enligt Stefan Gustafsson "beror det troligtvis" på ordningsstörning.

Polisen meddelade vid 20-tiden på sin hemsida att det lugnat sig något och att gruppen skingrat sig.

– Det är lugnt på platsen och vi är kvar med patruller för trygghetsskapande där och blir kvar ett tag till. Ingen är misstänkt för brott ännu, säger Uddevallapolisens jourhavande förundersökningsledare Håkan Larsson vid 21:30 på tisdagskvällen.

Polis har varit på plats under natten, men det ska ha varit lugnt och inga nya bråk har uppstått.

LÄS MER: Polisen tonar ner bråket på Dalaberg