Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Stor räddningsinsats sedan båttjuv gått på grund

En motorseglare har gått på grund i närheten av Uddevallabron. Sjöräddningsenheter är på plats och letar efter personer som kan ha varit ombord.

– Vi har enheter från Sjöräddningen samt en sjöräddningshelikopter från Sjöfartsverket på plats som genomsöker vattnet efter människor just nu, säger Lars Grantinger som är assisterande räddningsledare.

Båten gick på grund på en ö vid hamninloppet: Stora Kärra holme, söder om Sörvik.

Larmet om den grundstötta båten kom strax före 12 på söndagen. Det är oklart när båten gick på grund, det kan ha skett tidigare under dagen eller natten. Det var en person i en förbipasserande båt som såg båten och slog larm.

En sjöräddningsinsats drog igång, ledd av Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC), då man inte visste om det var några personer som som hamnat i vattnet eller var uppe på ön och i behöv av hjälp. Enligt Sjöfartsverket fanns det vid 14-tiden inget som tydde på att någon människa var i nöd.

Båten stulen

Vid 14:30 meddelar JRCC att helikoptern inte längre deltar i sökinsatsen, men att sjöräddningssällskapet var kvar med två båtar ytterligare ett tag. Vid 16-tiden meddelade JRCC att sökinsatsen avslutats helt.

Det har visat sig att motorseglaren är stulen och polisen har blivit inkopplad.

– Vi var inte med från början. Vid tvåtiden hörde de av sig och ville ha hjälp att söka av holmen, så att inte tjuvar är där och gömmer sig, säger Christer Fuxborg som är presstalesperson på polisen.

Ingen person har hittats.