Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
På lördag anordnar frivilligorganisationen Fikk en stor sökinsats efter Wilma.  Bild: Stefan Berg
På lördag anordnar frivilligorganisationen Fikk en stor sökinsats efter Wilma. Bild: Stefan Berg

Stor sökinsats efter Wilma på lördag

Efter åtalet mot pojkvännen presenterades under onsdagens pressträff har det mesta cirkulerat kring Wilma Andersson. Nu organiserar hjälporganisation Fikk en sökinsats på lördag.

Hjälporganisation Fikk organiserar på lördag en stor sökinsats för att hitta Wilma Andersson. De har upprättat tre samlingsplatser runt om i Uddevalla och insatsen kommer att pågå mellan 10-18.

– Vi har tre olika samlingspunkter. Det är på grund av corona för man får inte ha för stora samlingar av folk. Man får välja själv vart man ska åka någonstans men man kan bli ombedd att åka till en av de andra platserna om vi är för många på en plats, säger insatsledaren Patrick Cohen, Fikk.

LÄS MER: Mordet på Wilma: Kroppsdelen hittades i pojkvännens lägenhet

Förhoppningen är att det ska komma många människor och hjälpa till i sökandet men Patrick Cohen skickar med en varning till de som vill hjälpa till med själva sökningen.

– Det finns en risk att man anträffar en kroppsdel som har legat i sex månader. Så om man ska vara med får man vara magstark. Finns det folk som inte vill vara med att söka men som ändå vill hjälpa till så är ändå välkommen för det kommer mycket folk. Det finns mycket annat att hjälpa till med.

Gör det för mamman

Det är inte bara på grund av coronaviruset som Fikk har anordnat tre samlingsplatser. De hoppas på att många ska komma och hjälpa till.

LÄS MER: Därför inriktades sökinsatsen på Ljungskile

– Jag var med på den ursprungliga när det var helt färsk och då fick vi en jätterespons. Det är en av de största sökinsatserna någonsin i längd och antal personer, säger Patrick Cohen och fortsätter:

– Vi gör det främst för mamman, för att hon ska få en hel kropp att begrava. Hennes dotter dog för sex månader sedan och hon har fortfarande ingen grav att gå till. Vi vill att hon ska få en hel kropp och en grav att gå till.

Samlingsplatserna, 10-18

Parkeringsplatsen vid Bohusgårdens Hotell: Nordens väg 6

Parkeringsplats intill Shell: Nordmannerödsvägen 1

Parkeringsplats vid IK Oddevolds Klubbstuga: Fossums Kvarnväg 4