Stor vattenläcka på Tureborg – vatten forsade fram ur marken

Under torsdagen tvingades Västvatten stänga av vattnet för flera hushåll efter att en vattenläcka uppstått på Tureborgsvägen i Uddevalla.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det forsade fram vatten vid Tureborgsbron under torsdagen. En av personerna som bevittnade vattenläckan var Therese Karlin. Hon hade just lämnat sin hem för att ta bussen ner till centrum vid 11-tiden på förmiddagen när hon upptäckte vattenströmmen.

– Det bara forsade fram på tre olika ställen. Det kom direkt från marken så gissningsvis har det varit något rör som sprungit läck någonstans. Man blev ganska chockad när man såg det, för det var ganska mycket vatten, säger hon.

Therese Karlin har själv ännu inte varit hemma i sin lägenhet sedan läckan upptäcktes, men berättar att grannar rapporterat att vattnet på vissa håll redan har kommit tillbaka.

ANNONS

– En granne sade tidigare att hennes vatten var tillbaka vid 17-tiden. Men om det gäller för alla i hela området eller inte det vet jag inte, säger hon.

Vad som orsakat vattenläckan är ännu oklart

På sin hemsida skriver Västvatten att fastigheterna i området kan få lågt vattentryck eller bli helt utan vatten under tiden arbetet med vattenläckan pågår.

Vad läckan beror på är i nuläget ännu oklart.

I samband med att vattnet sedan sätts på igen kan vattnet bli missfärgat. Då uppmanas man att spola tills missfärgningen försvinner.” skriver Västvatten.

Flera personer som tidningen var i kontakt med berättade under kvällen att de fått vattnet tillbaka efter att det varit avstängt.

ANNONS