Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Stort intresse för öppet hus på Villa Elfkullen

Ett 70-tal personer tog tillfället i akt att besöka villa Elfkullen under lördagen för att titta närmare hur det såg ut inuti en av de mest kända byggnaderna som ligger i bostadsområdet Tureborg i Uddevalla.

– Jag tror nog att jag är mest imponerad av taket, säger Ingalill Johansson som kom till Villa Elfkullen tillsammans med sin man Kjell Johansson.

Åke och Ann-Marie Jonsson besökte Villa Elfkullen för första gången.. Bild: Ingvar Spetsmark
Åke och Ann-Marie Jonsson besökte Villa Elfkullen för första gången.. Bild: Ingvar Spetsmark

Det var tidningen Bohusläningen som bjudit in till öppet hus i samband med att tidningen fyller 140 år. Chefredaktör Ingalill Sundhage och marknadskoordinator Laila Vestlie tog emot besökarna och önskade dem välkomna. Bengt Alm från föreningen Villa Elfkullen berättade om byggnaden och allt arbete som medlemmarna i föreningen lagt ner under årens lopp. De som ville fick också möjlighet att vandra runt i byggnaden och titta på hur det såg ut.

Är glad

– Jag är verkligen glad över att så många tog tillfället i akt och var med på vårt firande, säger Ingalill Sundhage.

Åke och Ann-Marie Jonsson har åkt förbi Villa Elfkullen många gånger. Under lördagen tog de tillfället i akt att för första gången titta på hur det såg ut inuti byggnaden.

– Det känns verkligen spännande, säger Åke Jonsson.

Kjell och Ingalill Johansson tog också tillfället i akt att ta en kopp kaffe och fika. De imponerades bland annat av alla detaljer, exempelvis vackra kakelugnar, ovanliga tapeter och taken i de olika rummen.

Fint skidområde

– Jag växte upp på Västgötavägen och var ofta i det här området som barn, säger Kjell Johansson. Det var innan det byggdes en massa hus i området. Det jag kan säga är att det var fin natur och massvis med fina skidbackar i den här delen av Uddevalla. Men det första gången som jag har möjlighet att besöka Villa Elfkullen.

Villa Elfkullen är en byggnadsminnesmärkt villa som ligger i bostadsområdet Tureborg i Uddevalla. Villan byggdes 1886-1887 som sommarbostad av tidningsmannen Ture Malmgren som grundade tidningen Bohusläningen. Något år efter att bostaden var klar bosatte sig makarna Malmgren där permanent och huset byggdes till några år senare.