Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Idolerna Bragi Bergsson, Kadiatou Holm Keita, Sebastian Walldén och William Segerdahl skrev autografer efter söndagens uppträdande på Torp. Bild: Ingvar Spetsmark

Stort intresse när årets idoler uppträdde på Torp

Nyligen avgjordes årets upplaga av Idol på Globen i Stockholm. Nu är fyra av de som lyckades bäst i tävlingen ute på Tack-turné i Sverige för att hylla alla sina fans. I söndags var det dags för ett besök på Torps köpcentrum. Intresset för att lyssna på idolerna var minst sagt stort.

– Det känns verkligen kul att vara tillbaka i Uddevalla igen, säger Bragi Bergsson som tidigare varit fotbollsspelare i Oddevold.

Numera spelar han i ett konkurrerande lag. Men under hösten har det mesta handlat kring Idol som tagit i stort sett alla tid i anspråk.

– Jag kan inte komma ifrån att jag har saknat fotbollen under hösten, säger han.

Skrev autografer

Övriga idoler som besökte Torp på söndag var Sebastian Walldén, Kadiatou Holm Keita och William Segerdahl. De fyra ungdomarna som drömmer om en artistkarriär framförde två låtar var innan det var dags att skriva autografer. Många tog tillfället i akt att få autograf. Kön inne på Hem och fritidsavdelningen på torp var stundtals lång.

– Min dröm är att kunna vara med i Idol om några år, säger Linda Börjesson, 12 år, som var på Torp tillsammans med sin mamma.

LÄS MER: Från doldisar i Oddevold till rikskändisar – på ett år

Magiskt att uppträda

Årets upplaga av Idol vanns av Sebastian Walldén som bland annat framförde Aviciis låt "Without you i finalen Kadiatou Holm Keita blev tvåa i tävlingen efter en hård kamp. De två finalisterna framförde tre låtar var i finalen.

– Det var magiskt att uppträda i globen, berättar Kadiatou Holm Keita.

Hon berättade också att hon redan börjat spela in en skiva och att en av henne låtar släppts på Spotify. Målet för henne är att i framtiden kunna skriva och ge ut egna låtar.

Det är 14 år sedan Idol började sändas i Sverige och några som vunnit tävlingen tidigare år är Daniel Lindström, Agnes Carlsson, Marie Picasso, Erik Grönwall och Lisa Ajax och Chris Kläfford.Det finns också några deltagare som lyckats bra efter att de deltagit i Idol, exempelvis Måns Zelmerlöw, som slutade på plats nummer fem 2005 och Darin som kom tvåa i tävlingen 2004. Zelmerlöw vann Eurovision Song Cantest 2015 med låten Hero.

Den här säsongen leddes programmet av Pär Lärnströn och Gina Dirawi. Juryn bestod den här gången av Kisthi Tomita, Nikke Amini, Alexander Kronlund och Anders Bagge. Tävlingen inledde med en turné i Karlstad, Umeå, Göteborg, Helsingborg och Stockholm. Efter ett antal olika moment var det 13 personer kvar som gjorde upp om segern.

Sebastian Walldén vann årets upplaga av Idol och är just nu ute på något som kallas för Tack-turné för att tacka alla fans. I söndags besökte han och ytterligare några deltagare i tävlingen Torp.

Bragi Bergsson har tidigare spelat fotboll för Oddevold. Han tyckte det kändes kul att åter komma tillbaka till Uddevalla.

LÄS MER: Sjöng i duschen med Oddevold – nu bland de bästa i Idol