Stressade bilister störde brandmän vid olyckan

En personbil började brinna efter en krock med en tankbil på E6. Under räddningsarbetet klev stressade bilister ur sina bilar för att fråga brandmännen hur lång tid vägen skulle vara avstängd. – Det är förfärligt. Vad är det med människor idag?

ANNONS
|

Den frågan ställer sig insatsledaren Björn Olsson, från räddningsförbundet Mitt Bohuslän i Uddevalla.

Han fick larmet och åkte med sina kollegor till olyckan som inträffade på E6 vid Ljungskile tidigt på måndagsmorgonen. En bil hade kraschat in i en tankbil, lastad med diesel. Bilen fattade eld och hela E6 stängdes av i södergående riktning på morgonen. Själva räddningsarbetet tog inte speciellt lång tid.

Men det som hände under efterarbetet chockade till och med den luttrade insatsledaren Björn Olsson.

Mindre än tre veckor har gått sedan enbrandman blev ihjälkörd på E6, och under den här tiden har flera andra dödsolyckor inträffat, samt även allvarliga trafikolyckor.

Björn Olsson berättar hur mycket sympatier övriga bilister uttryckt, och våndats och förfasats över andra människors brist på trafikvett.

– Jag vet inte hur vi ska tolka det där egentligen, för folk har kört förbi våra avspärrningar hela tiden. Men nu, under avstängningen här i Ljungskile, då klev alltså folk ur sina bilar för att berätta att de hade bråttom till möten och undrade hur lång tid det skulle ta för oss att bli klara?

ANNONS

– Jag begriper inte hur människor tänker. Jag gör verkligen inte det. Dessutom är det förbjudet att gå på E6, de här stressade personerna hade kunnat få böter.

Trafiken flöt som vanligt vid 8-tiden på morgonen.

ANNONS