Svår terräng försvårar sökandet efter Wilma

Mörker och eländig terräng försvårar sökinsatsen efter försvunna Wilma Andersson. Vid 16-tiden på onsdagen avbröt organisationen Missing People sin sökinsats för dagen.
– Det är mycket klippor och skrevor i de områden vi har och det är för farligt att gå där i mörker, säger sökledaren Hasse Lagerwall.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det har gått snart en vecka sedan 17-åriga Wilma Andersson senast syntes till. Senast säkra iakttagelsen av flickan är i området Walkesborg i centrala Uddevalla förra torsdagen.

I samma område har Missing People upprättat en sambandscentral i stadens ABF-hus.

117 personer har under dagen letat efter Wilma Andersson i Missing Peoples regi.
117 personer har under dagen letat efter Wilma Andersson i Missing Peoples regi. Bild: Jonas Lindstedt

Under dagen har 117 personer varit ute och sökt efter den försvunna flickan. Sökarna har varit ute i terrängen och vandrat längs diken. Vid 16-tiden avbröts sökandet på grund av mörker.

– Vi har sökt i områden som vi har fått tilldelade ut av polisen och det har varit mest ute i terräng. Det är mycket klippor och skrevor, som det är överlag i Bohuslän och det är för halkigt och farligt att söka i sådan terräng när det är mörkt ute, säger sökledaren Hasse Lagerwall.

ANNONS

Under dagen har Missing People gjort vissa fynd. Om de har något med Wilma Anderssons försvinnande att göra är högst oklart.

– När man söker i närheten av staden så blir det lite som att söka i en soptipp. Dit folk kan åka med bil har de en förmåga att dumpa sopor, men vi dokumenterar alla fynd vi gör och låter sedan polisen värdera och avgöra om de har relevans, säger Hasse Lagerwall.

Sökledaren Hasse Lagerwall (till höger) går tillsammans med sina kolleger i Missing People igenom de områden som organisationen har fått tilldelade att söka i av polisen.
Sökledaren Hasse Lagerwall (till höger) går tillsammans med sina kolleger i Missing People igenom de områden som organisationen har fått tilldelade att söka i av polisen. Bild: Jonas Lindstedt

Utvidgar sökområdet

Samtidigt som Missing People har avbrutit sitt sökande för dagen fortsätter polisen att söka. Fram till 15-tiden på onsdagen riktades insatsen mot trakterna runt Ljungskile, cirka två mil söder om Uddevalla.

Då insatsen inte lett till något genombrott avbröts sökandet där för att istället flyttas tillbaka till Uddevalla.

Missing People kommer under torsdagen att fortsätta söka inom ett område på cirka två kilometers radie från den plats där Wilma senast sågs till.

– Man börjar söka av ett område med en radie på 500 meter från den platsen och sedan utökar man allt eftersom. Vi är väl uppe i en radie på mellan 1,5 till 2 km nu, säger Hasse Lagerwall.

30 patruller ute

Organisationen FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, som varit med i sökandet sedan i måndags, fortsatte sökandet under onsdagen. Vid 19-tiden på kvällen var 200 personer uppdelade på 30 patruller ute och letade efter något som skulle kunna kopplas till Wilma Andersson.

ANNONS

– Vi söker i nordöstra Uddevalla, utanför centrum, säger Peter Dahl från FIKK.

Mörkret har lagt sig över stan och de är utrustade med pannlampor och ficklampor, berättar han.

– Men det är lätt att missa något när det är ljust så få timmar av dygnet.

Än så länge vet han inte om de hittat några fynd av betydelse under dagen, men de räknar med att fortsätta sökandet åtminstone fram till midnatt.

– Stämningen bland oss är ändå positiv och vi vill göra allt vi kan för att bidra i sökandet efter Wilma, säger Peter Dahl.

ANNONS