Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Mässa. På onsdag anordnas den fjärde bostadsmässan i Ljungskile. Den senaste hölls 2013 men nu är det dags igen, menar arrangerande Ljungskile samhällsförening. Bild: Lasse Edwartz
Mässa. På onsdag anordnas den fjärde bostadsmässan i Ljungskile. Den senaste hölls 2013 men nu är det dags igen, menar arrangerande Ljungskile samhällsförening. Bild: Lasse Edwartz

Tema boende på mässa i Ljungskile

På onsdag är det återigen dags för en mässa om boende och byggande i Ljungskile. Det var fem år sedan senast, men nu finns behovet igen tycker arrangörerna.

– Det är så många projekt på gång nu. Det tyder på att man tror på Ljungskile, säger Anita Olsson, Ljungskile samhällsförening.

Mässan hålls i Ljungskilegården på onsdag kväll.

Här kommer då att finnas information om de flesta större aktuella bostadsprojekten i Ljungskile med omnejd, beskriver Anita Olsson.

Det handlar om Fräknehöjdsfjorden, Hälle Lider, Lyckosvingen vid Lyckorna golfklubb, Åh och Skälläckeröd i centrum,

Skarsjön

– Dessutom är det Kärr där en privat aktör bygger hyreslägenheter. Kommunen presenterar också sina tankar om det stora projektet Skarsjön där det finns möjlighet till 200 bostäder.

På mässan medverkar även lokala företag som informerar om trädgård, inredning och solpaneler.

– Det blir också en fotoutställning. Vi vill visa varför man har anledning att flytta till Ljungskile. Det är fotografen Peter Muld som visar smultronställen.

Planer för hamnen

Skolelever kommer att baka och sälja fika. Dessutom kommer föreningslivet att berätta om planerna på ett aktivitetscenter vid Skarsjövallen. Kommunen ska informera om hur man tänker utveckla hamnen. Arbetsgruppen för hur vägen till Ulvesund ska säkras informerar om ett förslag att anlägga en pontonbrygga.

– Mässan kommer att handla om samhällsutveckling i stort men bostäderna är det viktigaste, det andra kompletterar. Vi vill visa att vi är aktiva i Ljungskile, säger Anita Olsson.