Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Källdalsparken rustas upp med ny lekplats. Temat blir
Källdalsparken rustas upp med ny lekplats. Temat blir "under ytan" med bryggor, delfiner och "fiske"-nät att klättra i.

Temat "under ytan" vann omröstning av lekplats

Det vinnande temat för lekplatsen vid Källdalsparken blev "Under ytan", med inspiration från havet och stranden. Parken nyinvigs i juni nästa år.

Under april och maj kommer lekplatsen vid Källdalsparken att rustas upp och byggas om. Kommunen presenterade tre förslag som man fick rösta på. I en första omgång skevade resultaten och det visade sig att många hade röstat flera gånger på samma resultat. Men efter att en mer tillförlitlig form av webbröstning genomfördes så fick man resultaten: "Ovan molnen" 40 röster, "Småkrypens värld" 13 röster och "Under ytan" 71 röster. Anders Löfström som är gatuingenjör tycker att det är ett bra förslag.

LÄS MER: Klickkrig om lekplats

Labyrintkänsla i vassen

– Man ska få en känsla av att man är vid havet. Vi kommer att plantera högt vassliknande gräs och buskar som ska omgärda bryggliknande gångar och kommer att ge en labyrintkänsla, säger Anders Löfström.

I planen finns också en rutschkana i form av en stor rocka och man kommer att kunna gunga på delfiner och leka i ett stort klätternät liknande ett fiskenät. På en jättestor sjöstjärna kan man sitta och ta igen sig och lite längre bort finns det en stor hängmatta och kompisgungor.

– Nu gör vi underlag för entreprenören så de vet exakt vad de ska bygga och själva bygget kan komma igång i april, säger Anders Löfström.

Färre men bättre kvalité

Lekplatsen är en av 40 fokuslekplatser som Uddevalla kommun kommer att arbeta med under de närmaste åren.

– Tidigare hade vi upp emot 120 stycken men vill vi ha färre men med mycket bättre kvalitet. Om allt går väl kan vi öppna lekplatsen i Källdalsparken lagom till att skolorna stänger i sommar, säger Anders Löfström.