I VATTNET. Under gårdagens Uddevalla simmar satt inte en enda vuxen på bassängkanten, alla var med sina barn i vattnet. Det var en glädjande syn för enhetschefen Malin Bengtsson.
I VATTNET. Under gårdagens Uddevalla simmar satt inte en enda vuxen på bassängkanten, alla var med sina barn i vattnet. Det var en glädjande syn för enhetschefen Malin Bengtsson.

Testa simkunnigheten på badet

I dag kan du testa din simkunnighet på Walkesborgsbadet. Under aktiviteten Uddevalla simmar finns det chans att ta ett simborgarmärket och testa på livräddning.

ANNONS
|

Simhallen kommer att vara bemannad med simlärare som kan kontrollera simkunnigheten hos alla som vill testa sina kunskaper. För att ta ett simborgarmärke, som är ett simkunnighetsbevis, måste man kunna simma 200 meter, trilla i vattnet där man inte bottnar och få vatten över huvudet. Man kan också testa att livrädda en kompis och prova att ta sig upp på ett isflak med ispiggar.

– Senaste året har vi märkt av hur vuxnas ansvarstagande för sina barn har försämrats. Man är inte tillsammans med sitt icke simkunniga barn i simhallen utan fikar, bastar eller tittar på sin telefon istället och har inte full uppmärksamhet på sitt barn. Denna trend är oroväckande. Vi behöver sprida kunskap om varför vi måste ta ansvar, men också vad det innebär att vara simkunnig, säger Malin Bengtsson, enhetschef Walkesborgsbadet.

ANNONS

Aktiviteten drog igång redan under gårdagen och Malin Bengtsson var mycket nöjd efteråt.

– Det kom väldigt många vuxna och många barn tillsammans med vuxna, vilket är jättekul. Vi har fått ta emot positiv feedback och fina kommentarer om att det här är något som våra besökare vill vara med på oftare. Att testa på livräddning har varit populäraste aktiviteten.

Under Uddevalla simmar, kommer en monter att finnas i simhallen med information på fem olika språk om vattensäkerhet. Stora som små är välkomna till aktiviteten.

ANNONS