Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Trebarnsmamman Tina Sjödin. Bild: Privat.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tina Sjödin efterlyser stulna påskägg

Tanken var att Tina Sjödins tre barn skulle få hitta de gömda påskäggen utomhus. Men i stället blev de stulna: "Man hoppas att någon kanske vet något så vi får tillbaka dem på något sätt", säger hon.

Trebarnsmamman Tina Sjödin ville göra något extra för barnen denna påskafton. Därför hade hon gömt ett gäng påskägg märkta med deras namn. En nyfödd bebis, ett barn som är ett och ett halvt år gammal och en treåring. I äggen fanns ett antal presenter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– De var namnade allihopa. Det var inte så mycket godis utan mer babykläder och gåvor, säger Tina Sjödin som uppskattar att det handlade om ett värde på ett par hundralappar.

Men när hon tillsammans med barnen gick ut för att leta efter äggen runt Ljungskilegården upptäckte hon att nästan alla hade blivit tagna.

– Man tänker att det inte är någon som snor det. Vi bor här vid lekparken och bor granne med huset som vi gömt det vid. Så det känns som på vår egen gård. Det känns jättetråkigt att man inte kunde gömma dem där och att de inte kan få vara där ett par timmar så vi kan få gå ut och leta, säger hon och fortsätter:

– Det står mitt namn och inte ditt namn, då kan man låta det vara. Men tydligen var det folk som inte var läskunniga.

Efterlysning i sociala medier

Därför skrev hon ett inlägg om det hela på Facebook.

"Så besviken, så ledsen och så arg!!!
Vi hade gömt påskägg ute (runt Ljungskilegården där vi bor) för barnen att leta rätt på och nu när vi kommer ut så har någon snott allt. Äggen var tom namnade. Vem kan inte skilja på mitt och ditt?

Om någon vet något om detta så snälla säg till, lämna tillbaka dem eller gör rätt för er. För barnens skull 😢
Än har jag lite hopp om mänskligheten..."

Men trots förlusten blev påskafton ändå helt okej.

– Vi fick försöka få ihop något litet påskägg som barnen kunde hitta. De vet inte vad de gick miste om, men för oss vuxna är det tråkigt. Påsken var inte helt förstörd, men det här tar udden av det hela. Vi hade varandra och vi åt god mat så det blev en ganska trevlig påsk. Men inte som vi tänkt oss.

"Vore skönt om de kom fram"

Nu hoppas hon på att få tillbaka påskäggen.

– Vi har lagt ner förhoppningen lite på att någon lämnar tillbaka det. Men de behöver inte göra det personligen utan kan lämna dem vid vår dörr. Det vore skönt om de kom fram. Det var bland annat ett armband och sådant känns riktigt tråkigt. Man hoppas att någon kanske vet något så vi får tillbaka dem på något sätt, säger hon.