Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tips om grusplan kan hjälpa polisen hitta mordoffer

En grusplan med två grushögar. Hittar polisen en sådan så kan de snart ha hittat försvunna 36-åringen som tros ha mördats. Nu vädjar polisen på nytt om allmänhetens hjälp.

Polisen har bedrivit ett intensivt sökarbete efter den göteborgare som tros ha mördats någonstans utanför Uddevalla. Under hela helgen har man använt sig av bland annat helikopter för att finna den försvunne mannen, utan resultat.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Nu går polisen ut med en tydligare beskrivning av en plats som man gärna vill hitta. En grusplan som ska ligga ungefär en timmes bilfärd från Lövgärdet i Angered, i närheten av E 6.

– När man kör in på grusplanen kör man mellan nåt som är vitt, det kan egentligen vara vad som helst: stenar, balar, betonggrisar eller pålar. På området ligger det två grushögar. Vi letar efter en sån plats, berättar Sten Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott på polisen i Fyrbodal.

Platsbeskrivningen har polisen fått från en av de misstänkta, men Sten Rune Timmersjö vill inte gå in närmare på vad som sagts i förhören.

 - Det är den här platsen vi är intresserade av nu. Hittar vi den söker vi själva därefter, säger han.

Det var utifrån den här beskrivningen som polisen med hjälp av Missing people sökte efter den försvunne mannen i Hogstorp för snart en månad sedan.

- Om man kör ifrån den adressen vi har och kör 59 minuter norrut så hamnar man i Hogstorp det är därför vi har letat där.

Polisen har tidigare sagt att området från Uddevallabrons norra brofäste till Munkedal är mest intressant och att huvudspåret är att grusplanen ska ligga väster om E6:an. Man håller dock fortfarande öppet möjligheten att den också kan ligga öster om vägen.

Enligt polisen ska den försvunne mannen ha mördats den 6 december, utomhus och utanför Uddevalla. Innan mordet ska offret ha utsatts för en grov misshandel. Sammanlagt sitter fem personer nu häktade: en misstänkt för mord, en för grov misshandel och tre för skyddande av brottsling.