Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Tipsa Stefan Karlsson om näringslivsnyheter

Fem frågor till Bohusläningens näringslivsreporter Stefan Karlsson som är tacksam för läsarnas engagemang gärna tar emot tips om företag, butiker och restauranger.

När Bohusläningen skriver om Torp och Uddevalla centrum får vi ofta många reaktioner från våra läsare. Varför tror du att det är så?

– När Torp byggdes i början av 1990-talet så såg man tidigt att butiker valde att lämna Uddevalla centrum, och ända sedan dess har centrumfrågor engagerat läsarna jättemycket. Många är rädda om sin stad och vill inte att centrumlivet ska utarmas.

Vad tycker du är det mest intressanta som händer inom näringslivet just nu?

– Det är frågan om hur centrum ska klara av den förändring som hela handeln står inför och som innebär att kunderna blir allt mer digitala och mindre köptrogna. I dag är man exempelvis inte längre trogen en viss butik eller ett visst bilmärke som tidigare, utan man väljer i högre grad det som är mest bekvämt och billigt.

– Men det finns också många intressanta trender som inte har med handel att göra. Uddevalla har till exempel en mycket framstående tillverkningsindustri som många kanske inte känner till och det skulle jag vilja ägna mig mer åt att bevaka.

Vad har du på gång som våra läsare kommer få ta del av framöver?

– I näringslivsbilagan som kommer ut i maj kommer vi att skriva mycket om restaurang- och nöjeslivet ut med kusten, där det händer väldigt mycket under framförallt sommaren. Det är intressant att se kontrasten mellan låg- och högsäsong och hur företagen hanterar den variationen.

Många läsare har tips om nyheter inom näringslivet. Vilka typer av tips är du mest intresserad av?

– Jag tar gärna emot tips om allt som rör Torp, Uddevalla centrum och handel i allmänhet. Om någon har ett tips om ett nystartat företag, ett företag som ger sig in i en ny bransch, eller ett företag med en affärsidé som sticker ut i Uddevalla med omnejd så är jag intresserad.

Hur gör man om man vill tipsa dig?

– Då mejlar man till [email protected] eller ringer mig på 0522 - 99 263.