Under tisdagen brinner fortfarande ljus för den försvunna Wilma Andersson.
Under tisdagen brinner fortfarande ljus för den försvunna Wilma Andersson. Bild: Christian Möller

Tipsen strömmar in om den försvunna 17-åringen

Trots tolv dagars sökande har den 17-åriga flickan i Uddevalla inte hittats. Polisen uppskattar alla tips och flickans familj vill rikta ett stort tack till alla som ställer upp i den svåra situation.
– Jag tror att både du och jag kan förstå hur de har det, säger familjens målsägarbiträde Robert Mjösen.

ANNONS
|

På tisdagen fortsätter sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan. Polis och frivilliga fortsätter att leta i område efter område. Sökandet går vidare norr om Uddevalla, i samma och angränsande områden där man letade under måndagen. Under måndagskvällen var polisen också tillbaka i Ljungskile och sökte med hundpatruller.

– Vi gör så på flera sökområden, att vi går tillbaka. Eftersom vi inte har något konkret så söker vi i flera områden flera gånger, säger Stefan Kristiansson.

Under dagen har också en undervattensfarkost från röjdykardivisionen på Skredsviksbasen satts in. Den söker i Bäveån som rinner genom Uddevalla. Farkosten är utrustad med sonar.

ANNONS

– Om man får någon form av utslag så hoppar man i med dykare, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson i region Väst.

Familjens tacksamhet

Sökinsatsen har varit omfattande och flickans familj vill via målsägarbiträde Robert Mjösen tacka alla inblandade.

– Det som de har bett mig att förmedla är deras stora tacksamhet över stödet och den stora sökinsats som pågår, inte minst de frivilliga insatserna som görs för att hitta flickan.

Han vill inte gå in på fler detaljer om hur familjen hanterar situationen.

– Jag tror att både du och jag kan förstå hur de har det.

Regnet drar in

Regnet har fallit under dagen och väntas tillta på onsdagen. Det försvårar sökningarna ytterligare.

– Det blir alltid värre när det regnar. Dåligt väder försämrar eventuella spår, säger Stefan Kristiansson.

Polisen flaggar nu för att sökinsatsen kan komma att trappas ner mot slutet av veckan. Orsaken är att man då hunnit söka igenom alla relevanta områden.

– Om det inte ger något resultat är det troligt att vi mot slutet av veckan kommer att trappa ner lite grann. Nu söker vi brett men då kommer vi mer att gå på relevanta tips som kommer in, säger Kristiansson.

Många tips

Och tipsen fortsätter att strömma in till polisen. Det har varit ett jämt och stort flöde. Detta trots att polisen inte har gått ut med något signalement.

ANNONS

– Det är lite oklart hur hon var klädd när hon försvann och därför har man valt att inte säga något för att inte förvilla, säger Kristiansson.

Fortfarande finns det uppslag att gå på och platser att genomsöka. Allmänhet och polisen stretar vidare i hopp om ett genombrott.

– Vi håller modet uppe och är optimistiska, säger Kristiansson.

Den 17-åriga flickan anmäldes försvunnen förra söndagen. Hon hade då inte synts till på flera dagar. Sedan i fredags sitter en man i flickans närhet häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Håller modet uppe

Fortfarande finns det uppslag att gå på och platser att genomsöka. Allmänhet och polisen stretar vidare i hopp om ett genombrott.

– Vi håller modet uppe och är optimistiska, säger Stefan Kristiansson, lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal.

Den 17-åriga flickan anmäldes försvunnen förra söndagen. Hon hade då inte synts till på flera dagar. Sedan i fredags sitter en man i flickans närhet häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Ljus brinner fortfarande

Under tisdagen fortsätter ljusen att brinna för den försvunna 17-åringen på Kungstorget i Uddevalla. Initiativet togs av Maria Enander i samband med tändningen av julbelysningen i Hasselbacken under torsdagskvällen i förra veckan.

– Julen handlar om omtanke och familj och det här kunde bli ett sätt för oss att visa att vi bryr oss om familjen och vad de går igenom, sa Maria Enander, initiativtagare till ljuständningen till Bohusläningen.

ANNONS
ANNONS