Tolvåring rånad mitt i centrum

En 12-årig pojke har blivit rånad i centrala Uddevalla på söndagen. Två mörkklädda killar ska ha tryckt upp pojken mot en vägg på Kungsgatan. Enligt pojken ska gärningsmännen tagit en femhundring från honom.
– Han ska inte ha blivit skadad fysiskt, men han är väldigt uppriven och ledsen, säger polisens presstalesperson, Peter Adlersson.

ANNONS
|

Det var vid 14-tiden som polisen larmades om ett rån i centrala Uddevalla. En pojke uppgav att han har blivit upptryckt mot en vägg av två något äldre killar som var mörkklädda med neddragen luva.

– De muddrade honom och fick tag på en femhundring som pojken hade på sig, säger Peter Adlersson.

Händelsen ska ha utspelat sig på Kungsgatan i Uddevalla. Gärningsmännen ska inte ha använt sig av något tillhygge i samband med rånet och pojken klarade sig utan några fysiska skador.

– Han är väldigt uppriven och ledsen, säger Peter Adlersson.

Polisen har varit på plats för att söka efter rånarna. Vid 18-tiden på söndagen har ingen gripits för rånet. Polisen vädjar nu om tips från allmänheten.

ANNONS

– Vi är intresserade om någon gjort iakttagelser kring det här, då får de gärna lämna in tips, säger Johnny Andersson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Uddevalla.

Polisen tar emot tips på telefonnummer 114 14.

ANNONS