Tonåring misstänks för barnvåldtäkt vid Museiparken

Två tonåringar åtalades på onsdagen för övergrepp mot barn i Uddevalla. Den ena misstänks ha våldtagit en ung flicka vid Museiparken. Den andra för att ha försökt våldta en annan ung flicka på samma plats.

ANNONS
|

Det var i augusti förra året som en pojke i övre tonåren ska ha våldtagit en ung flicka vid Museiparken i Uddevalla. I närheten ska ytterligare en pojke ha försökt våldta en annan ung flicka.

– Tjejerna är vänner med varandra och killarna är vänner med varandra. Sen är det någon av killarna som känner en av tjejerna. Om de träffas av en slump eller om de bestämt träff håller jag osagt men det spelar ingen roll egentligen. Killarna har inte respekterat att flickorna är barn, säger Robert Beckard, åklagare i målet.

Båda flickorna har några år upp till att vara 15 år. Enligt polisens analyser har pojkarnas sperma hittats på båda flickornas kläder. Flera vittnen har också gjort iakttagelser som styrker att brotten ska ha begåtts.

ANNONS

Nu åtalas tonåringarna vid Uddevalla tingsrätt. Den ena pojken misstänks för våldtäkt mot barn, medan den andra misstänks för försök till våldtäkt mot barn.

Båda misstänkta nekar till brott.

ANNONS