Trafiksituationen vid Sandersdalsskolan ska förbättras.
Trafiksituationen vid Sandersdalsskolan ska förbättras. Bild: Kenneth Eriksson

Trafikmiljön blir säkrare vid Sandersdalsskolan

Utanför Sandersdalsskolan finns personbilshinder vid busshållplatsen och två vändplatser för de föräldrar som lämnar sina barn med bil. Men nu ska trafikmiljön bli ännu säkrare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I nästa vecka görs några mindre förändringar vid skolan för att öka trafiksäkerheten när eleverna börjar och slutar skoldagen. På Nordanvindsvägen blir det tre platser för att lämna och hämta med bil. Den största förändringen är dock att hållplatsen får ett spårviddshinder i stället för det nuvarande personbilshindret som med en stålbåge i marken förhindrar bilar men tillåter bussar att passera. För flera bilmodeller är bågen inget hinder.

– Vi ser en del smit-trafik med personbilar. Flera förare kör bussgatan rakt igenom personbilshindret, vilket inte är tillåtet, säger Anna Djärv, trafikingenjör på kommunens samhällsbyggnadskontor.

Grundproblemet vid Sandersdalsskolan, i likhet vid många andra skolor, är att det är för mycket trafik vid skoldagens början och slut, menar Anna Djärv. Nordanvindsvägen får därför tre platser där bilförarna bara får stanna men inte parkera för att lämna och hämta sina barn.

ANNONS

Liten risk att problemet flyttas

Risken för att problemet flyttar till norra sidan av skolan och Smeddalsgatan ser hon dock som liten. De åtgärder som nu planeras är ett samlat grepp för att öka trafiksäkerheten vid skolan. Samma problem på norra sidan har funnits sedan en tid och Smeddalsgatan har därför redan fått en parkering för att föräldrar ska kunna följa sina barn in i skolan.

– Vi ska utvärdera i vilken utsträckning det används. Många vill köra ända fram till dörren och kan strunta i parkering på annan plats, säger Anna Djärv.

Hit men inte längre ska personbilar få komma när Nordanvindsvägen utanför Sandersdalsskolan görs säkrare.

ANNONS