Niclas Coster är chef för norska Bring i Västsverige som nu också finns i Uddevalla.
Niclas Coster är chef för norska Bring i Västsverige som nu också finns i Uddevalla. Bild: Foto: Bring

Transportbolag etablerar sig på Groröd i Uddevalla

Företagen på Groröd nära Kuröd får en ny granne i miljardklassen under våren när norska postens distributionsföretag Bring ska etablera sig. Det är ett av Nordens fyra största post- och logistikföretag med en omsättning på 25 miljarder norska kronor årligen.

ANNONS
|

Bring har sin hemmamarknad i Norden, med kontor i både Sverige, Norge, Danmark och Finland. Men man opererar även internationellt. Företaget är helägt av norska Posten och grundade i början av 2000-talet. Bring som består av ett antal olika företag har enligt uppgifter från norska Postens informationsavdelning cirka 15 000 anställda personer.

På Kuröd blir man dock inte störst, åtminstone inte vad personalens storlek beträffar.

– Vi börjar med att anställa en handfull personer till godshanteringen och kanske någon administratör, säger Brings fastighetschef Jonas Olsson på telefon från Malmö.

Omsätter miljarder

I Sverige omsätter Bring flera miljarder kronor om året och är därmed en betydande godshanterare och distributör, som räknar med att växa.

ANNONS

– Visst har vi en del lastbilar och några mindre budbilar, men vi arbetar i första hand som en godsterminal och det handlar mycket om gods och paket till konsumentledet, förklarar Jonas OIsson.

Företaget distribuerar paket, gods samt transport och lagring av livsmedel.

– Men vi tillhandahåller också budverksamhet, berättar Jonas Olsson och lägger till att man har jobbat i Uddevalla förut, genom att hyra in verksamhet hos andra.

Nyanställer

Nu har man emellertid hyrt in sig hos Tomas Carlsson och företaget Tomas Grävare, som är en av de större verksamheterna i Uddevalla när de handlar om att hyra ut industrilokaler. Han har tidigare byggt de aktuella lokalerna i Groröd där Spendrups tidigare höll till. Lokalerna är på 800 kvadratmeter och lämpliga som terminal för paket och liknande, bedömer Bring.

Bring verkar i Sverige i flera större städer genom egna AB och på många andra orter genom ombud. Brings olika bolag ägs av norska Posten, som i sin tur helt ägs av norska staten, berättar Jonas Olsson.

Terminalen i Uddevalla kommer att lyda under regionchefen Niclas Coster i Göteborg.

– Vi har redan volym från Uddevalla och upp till norska gränsen, säger han och berättar att man nu inleder sin etablering i Uddevalla under våren med att nyanställa tre personer.

ANNONS

Fakta: Bring

Har en terminal på 15 000 kvadratmeter i Göteborg.

Öppnar med att anställa tre personer till nya terminalen på 800 kvadrat på Groröd.

För att skicka paket med Bring kan man lämna in det på något av deras utlämningsställen.

Man har både ombud och paketautomater.

Bring uppger att man har tusentals utlämningsställen runt om i Norden.

ANNONS