Arkivbild. Foto: Stefan Bennhage
Arkivbild. Foto: Stefan Bennhage

Tre häktade för grov misshandel och rån

Tre män har häktats, samtliga misstänkta för rån på Jarlsgatan i Uddevalla. En av männen misstänks även för grov misshandel på samma adress.

ANNONS
|

En 27-årig man häktades under fredagen som på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel utomhus och för rån inomhus på Jarlsgatan den 31 maj. Mannen misstänks ha varit beväpnad med någon form av tillhyggen och ska först ha misshandlat två personer på utsidan av ett bostadshus.

– Jag kan inte kommentera vad det är för tillhyggen men misshandeln betraktas som grov just på grund av det. Och jag vill inte kommentera vilka skador de fått men jag kan säga att de inte vårdas på sjukhus nu, säger åklagare Alexandra Östberg Giraldo.

Ett tredje brottsoffer utsattes för det som åklagaren rubricerar som rån inne i en lägenhet. Där misstänks 27-åringen ha utfört rånet tillsammans med ytterligare två män, en 27-åring och en 31-åring. Båda dessa häktades under lördagen, även de på sannolika skäl misstänkta vilket är den högre misstankegraden. Männen greps på bar gärning inne i lägenheten, sedan polis larmats efter misshandeln utanför.

ANNONS

Åtal ska väckas inom två veckor, uppger åklagaren.

– Med hänsyn till den strikta förundersökningssekretessen kan jag inte kommentera ärendet ytterligare. Det här betraktas som allvarliga brott, säger Alexandra Östberg Giraldo.

ANNONS