Tre personer släpps på fri fot efter misstänka mordförsöket i Uddevalla

Under torsdagen inleddes häktningsförhandlingarna om det misstänkta mordförsöket på Jarlsgatan i Uddevalla. Tre personer har släppts på fri fot och två personer har häktats, de misstänks nu för mordförsök och grovt vapenbrott.

ANNONS

Under torsdagen påbörjades häktningsförhandlingarna för fem av de sex personer som sitter anhållna för misstänkta för mordförsök efter att en man i 40-årsåldern sköts i Uddevalla under söndagskvällen.

Under torsdagen meddelade tingsrätten att en tre personer, två män och en kvinna, släppts på fri fot.

– Tingsrätten ansåg inte att det förelåg sannolika skäl för de här misstankarna. Jag delar inte den bedömningen men vi får utgå från det nu och jobba vidare, säger Jonas Martinsson, åklagare i målet.

Två män av de tidigare sex anhållna män och kvinnorna, häktades under dagen för grovt vapenbrott, respektive grovt vapenbrott och försök till mord. Varför endast en av männen kunnat häktas för mordförsöket vill åklagaren inte gå in på och på frågan om mannen agerat ensam svarar Jonas Martinsson såhär:

ANNONS

– Nej, det tror man egentligen inte. Varför endast en av männen häktas för mordförsöket kan jag inte gå in på. Båda är fortsatt misstänkta för mordförsöket men den ena mannen av den lägre misstankegraden.

Initialt misstänktes sex personer för mordförsök och grovt vapenbrott. Under tisdagen släpptes två personer, men under onsdagen var återigen sex personer frihetsberövade efter att två nya misstänkta anhölls.

– Det är två män i 30-35 årsåldern som misstänks för mordförsök och grovt vapenbrott. Jag kan inte gå in på mer detaljer men de misstänks ha varit med i samband med skjutningen, sa Jonas Martinsson under onsdagen.

Efter torsdagens fem häktningsförhandlingar ska åklagare Jonas Martinsson ta ställning till om ytterligare en person ska begäras häktad.

Har ni fått fram någon motivbild?

– Det är inget som jag kan uttala mig om i nuläget, säger åklagaren.

Den skjutne mannen befinner sig fortfarande på sjukhus med allvarliga skador. Polisen har kunnat hålla ett mindre förhör med honom.

ANNONS