Tre personer har först till sjukhus med allvarliga skador efter en olycka på väg 161.
Tre personer har först till sjukhus med allvarliga skador efter en olycka på väg 161. Bild: Erik Zienau

Tre till sjukhus efter singelolycka

Tre personer var under söndagskvällen inblandade i en allvarlig singelolycka på väg 161 utanför Uddevalla. Vägen var under räddningsarbetet helt avstängd och de tre personerna har förts till sjukhus.
– De är allvarligt skadade, säger Sanna Lagerqvist, polisens vakthavande befäl i region Väst.

ANNONS
|

Vid 20-tiden på söndagskvällen kom ett larm om en singelolycka vid en korsning på väg 161 vid Lanesund utanför Herrestad i Uddevalla.

– Det är en singelolycka med tre personer inblandade, säger Mona Hedhman, inre befäl vid räddningstjänsten i Uddevalla.

Allvarligt skadade

Polis, räddningstjänst, fyra ambulansenheter och ambulanshelikopter larmades till olyckan.

– Det är en allvarlig olycka, säger Mona Hedhman.

Vägen var under räddningsarbetet helt avstängd, och de tre inblandade personerna har förts till sjukhus, varav en fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska i Göteborg.

– De är allvarligt skadade, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid 22-tiden kunde räddningstjänsten lämna olycksplatsen och runt klockan elva på söndagskvällen var det åter full framkomlighet. Händelsen rubriceras av polisen som vårdslöshet i trafik.

ANNONS

Läget stabilt

På måndagsmorgonen kunde polisen berätta att det var en flicka och två pojkar som hade färdats i bilen. Läget för flickan, som var den som fördes till Sahlgrenska, hade stabiliserat sig under natten.

– Först trodde man att det var fara och färde med livet, men läget stabiliserades under resans gång. Det ser ut som att ett hopp tändes, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson på måndagsmorgonen.

De två pojkarna som fördes till Näl, ska enligt polisens uppgifter inte vara allvarligt skadade.

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska a-traktorn ha färdats i mycket hög hastighet. Föraren ska ha tappat kontroll över fordonet och hamnat i diket, där man krockat med ”en stabil stolpe”, för att sedan ha voltat.

– I samband med det ska flickan ha flugit ur bilen, säger Christer Fuxborg.

Eventuellt brott

Polisen har tagit a-traktorn i beslag för att göra en så kallad trafikteknisk undersökning för att se om a-traktorn varit modifierad.

– Om det är så kan föraren bli misstänkt för olovlig körning. Då är det en personbil, och det har han inte rätt att framföra, säger Christer Fuxborg.

ANNONS