Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/11

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tre till sjukhus efter trafikolyckor

Under en intervall på drygt tre timmar inträffade tre trafikolyckor under tisdagen. Sammanlagt fick tre personer föras till sjukhus.

Den första olyckan inträffade i höjd på väg 172 i höjd med Kuröd cirka 15.15. Det var två bilar som på något vis hade kolliderat med varandra.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Vägen var avstängd för trafik i ungefär en timme då bägge bilar fick bärgas från platsen. Enligt SOS Alarm klarade sig dock förarna bra och ingen behövde åka till sjukhus.

Lika lyckosamt slutade dessvärre det inte för en förare som var inblandad i en olycka på väg 162 mellan Bua och Ulseröd.

Det var cirka 16:45 som två bilar kolliderade på vägen. Enligt räddningstjänsten hade antagligen den ena bilen hamnat utanför vägrenen, fått sladd och därefter åkt in i den andra bilen.

En av förarna fick föras till sjukhus på grund av nacksmärtor. Bilarna fick bärgas från platsen och trafiken flöt på igen efter dryga timmen.

LÄS MER: Trafikolycka på väg 162

Ytterligare en olycka vid Kuröd

Den sista olyckan inträffade återigen vid Kuröd i Uddevalla. Vid 17.30 kolliderade två bilar vid korsningen utanför Bygg Max.

Bägge förarna fick föras till sjukhus med ambulans.

– Den ena personen klarade att ta sig ur bilen själv men den den andra fick hjälpas ur med bår. Men det var lindriga skador, säger Peter Muld, styrkeledare på räddningstjänsten.

Bägge bilarna fick bärgas från platsen och räddningstjänsten var kvar till strax före klockan 19.00 för återställa vägbanan.

– Trafiken flyter nu på som vanligt igen men det var en del att sanera. Det var lite kylarvatten, olja och mycket delar på vägen.