Mordförsöket ska ha inträffat i offrets hem på Tureborg. Under två dagar ska han ha terroriserats av de misstänkta på grund av en påstådd skuld.
Mordförsöket ska ha inträffat i offrets hem på Tureborg. Under två dagar ska han ha terroriserats av de misstänkta på grund av en påstådd skuld. Bild: Ingvar Spetsmark

Tre unga män åtalas för mordförsök på Tureborg

Det var i början av maj som en man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med livshotande skador efter att ha huggits med kniv. Sedan dess har stor polisutredning pågått mot ett antal unga män som misstänks för flera brott. Under tisdagen har slutligen åtal väckts mot de misstänkta.

ANNONS
|

Sammanlagt åtalas fem män för en rad brott som ska ha inträffat inom loppet av ett par dagar. Det handlar om bland annat rån, försök till rån, misshandel och häleri. Mest av allt sticker ett mordförsök ut.

Tre av de unga männen ska under en majnatt ha misshandlat en fjärde ung man brutalt. De ska bland annat ha slagit samt sparkat mot mannens kropp och huvud. Men vad som startade som en misshandel förvandlades snabbt till något värre.

Höggs med kniv

En av de misstänkta ska ha tagit fram en kniv och huggit offret upprepade gånger i halsen, bröstet, ryggen och benen. Till sist ska en annan av de misstänkta ha avslutat överfallet med att slå ett glas i huvudet på den redan brutalt utsatta mannen.

ANNONS

Händelsen var nära att bli det sista som hände i offrets liv. Förutom sårskador fick mannen luftansamling ena lungsäcken och han har utstått nervskador i halsen. Enligt åtalet var mannens tillstånd livshotande när han fördes till sjukhus.

Men överfallet är inte det enda brottet som den unga mannen ska ha utsatts för. Mordförsöket ska ha varit avslutet på ett två dagars terroriserande av de misstänkta männen.

– Det handlar om tre brott mot huvudmålsägande. Först misshandlas han den första maj. Sedan trappas det upp och man uppsöker honom i hans bostad dagen efteråt för att råna honom. Senare på natten eskalerar det ytterligare och man återvänder för att utsätta honom för mordförsöket, säger åklagare Helena Treiberg Claeson.

Flera brott under ett par dagar

Enligt Claeson ska anledningen till våldsbrotten ha sin grund i en påstådd skuld som den unga mannen ska ha haft till de misstänkta. Under de tidigare brotten ska även en fjärde misstänkt ung man varit med och utfört gärningarna.

Men misstankarna mot männen stoppar inte där. Under samma dagar misstänks några av de misstänkta ha varit inblandade i ett mopedrån samt ett försök till ett annat mopedrån. I rånförsöket tillkommer även en femte misstänkt ung man.

Det är många brott på kort tid. Har ni fått någon förklaring till detta?

ANNONS

– Nej, de förnekar att de ska ha gjort de här brotten överhuvudtaget, så vi har inte fått någon förklaring alls, säger Treiberg Claeson.

ANNONS