Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Trippelmördarens ilska – över förlorade korsordstidningar

Trippelmördaren Mark Saliba flyttades nyligen från Hall till Kumla efter "incident". Nu anmäler han anstalten Hall till JO – för att han inte fått sina korsordstidningar.

Mark Saliba och hans lillebrorbror Martin Saliba dömdes till fängelse på livstid för trippelmordet i Uddevalla år 2015.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Sitt straff har han avtjänat på flera av de fängelser i landet som har högst säkerhetsnivå. Just nu sitter han på Kumla dit han flyttades efter en allvarlig incident inne på Hall.

LÄS MER: Mark Saliba flyttas till nytt fängelse

JO-anmäler Hall

Inifrån Kumla har han nu JO-anmält anstalten Hall. I handlingen, som nyhetsbyrån Siren tagit fram, skriver den dömde trippelmördaren att han hört att en person som sitter på "Halls Fenix", det vill säga den slutna bunkeravdelningen på fängelset, fått hans privata bilder och korsordstidningar.Mark Saliba skriver att han prenumererar på tidningarna och att det står hans namn på baksidan: "Det här kan inte vara ett misstag", menar han och fortsätter: "Hallanstaltens vårdare vill skapa problem mellan oss intagna, att de ger ut våra privata bilder och brev kan skapa stora problem, som JO måste förstå".

LÄS MER: Inte första gången Saliba JO-anmäler

"Kan inte vara ett misstag"

Saliba påstår att han i sin tur har fått den andre fångens saker. Han skriver avslutningsvis att han förstår att saker kan hamna i fel förråd: "Alla människor gör misstag. Men att gå igenom (visitera) privat post och bilder och missa att det står FEL NAMN PÅ ALLA KUVERT KAN INTE VARA ETT MISSTAG. Personalen kunde hindra att denna skada men valde att inte göra det". 

JO har begärt att Kriminalvården yttrar sig över Salibas anmälan.

Flera varningar för sitt uppträdande

Mar Saliba har flera gånger blivit varnad för sitt uppförande inne i fängelset. Vid ett tillfälle ska han ha sagt att de måste ta honom på allvar – "annars kommer blod att flyta".

LÄS MER: Mark Salibas nya varning på högsäkerhetsfängelset

I somras fick han ytterligare varningar för våld eller hot mot tjänsteman samt skadegörelse. Tillsammans med två medfångar ska han ha slagit sönder fängelseinredning. När personalen ingrep kastade trion inredning mot dem.

LÄS MER: Saliba gick bärsärkagång i fängelset