Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Trippelmordet: Ännu en advokat jävig

Ännu en advokat hoppar av trippelmordsmålet på grund av jäv.

Båda de mordmisstänkta bröderna önskade advokat Bo Hallberg som försvarare. Men han ansågs jävig efter att vid flera tillfällen ha försvarat de mördade männen och lämnade sitt uppdrag, skriver Göteborgs-Posten.

När en av bröderna i stället ville ha advokat Tommy Nilsson, valde denne att tacka nej då han försvarat de mördade männen.

Och nu avslöjar GT att även advokat Rolf Skårman, som försvarat den yngre av de misstänkta bröderna, väljer att hoppa av sitt uppdrag.

Orsaken är att han tidigare företrätt den mördade 18-åriga kvinnans styvpappa.

– Han sa att både han och flickans mor har tagit väldigt illa vid sig, säger advokat Rolf Skårman efter avhoppet till GT.

Under måndagen skickade Rolf Skårman in en begäran om att hoppa av sitt uppdrag till Uddevalla tingsrätt.

– Det fanns en jävsituation som jag inte var medveten om och som jag blev medveten om i slutet av förra veckan, vilket gjorde att jag var tvungen att begära mitt entledigande, säger Rolf Skårman.

Det som gör att Skårman nu väljer att hoppa av sitt uppdrag är, skriver GT, att han tidigare har företrätt styvpappan till den mördade 18-åriga kvinnan från Kungshamn.

Kvinnan sköts tillsammans med två män ihjäl den 7 mars på en parkeringsplats nära Uddevalla sjukhus.

– Styvpappan har varit min klient i ett ärende, vilket gjorde att jag hade en omfattande kontakt med honom och den mördade flickans mor. De reagerade när jag blev förordnad som offentlig försvarare genom att kontakta åklagaren. Det fanns inte möjlighet för mig att vara kvar enligt min bedömning, säger Rolf Skårman.

Enligt GT har advokat Claes Östlund tackat ja till uppdraget att försvara 21-åringen.

Läs också: Trippelmordet - detta har hänt