Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tuffingen blir Pokétåg i Stockholm

Tåget Tuffingen brukar rulla runt på Uddevallas gator och torg. Framöver har tåget ett någorlunda speciellt uppdrag - att skjutsa pokémonjägare i huvudstaden.

I dag går premiärturen med Pokémontåget genom huvudstaden. Föraren är Daniel Olsson från Uddevalla och tåget är hans eget.

– Det har varit snabba puckar. De hörde av sig i torsdags i förra veckan. Vi fick upp tåget i går, säger han.

Idén är att Tuffingen, förlåt, Pokémontåget ska rulla runt på gatorna med pokémonjägare som kan stiga på lite varstans. Det kommer inte att kosta något.

– Vi kommer åka runt till olika pokéstops, gym och ha lite pauser på vissa ställen där folk får kliva av för att jaga monstrerna.

Idén kläcktes av en reklambyrå som arbetar på uppdrag av tågföretaget MTR. Därför har även tåget folierats i MTRs färger.

Under turen kommer även Viktor Frisk, känd från Samir och Viktor, att vara med.

– Han kommer prata lite och skoja med folk som åker med. Det kommer även åka med lite andra kändisar i olika kategorier framöver.

Ett varv runt Stockholm beräknas ta cirka en timme och är helt öppet för allmänheten.

Reklambyrån hittade Daniel Olssons tåg via hashtaggar på Instagram.

– Det är första gången jag gör något av den här typen.

Spelar du själv?

– Jag började men la av när jag var level elva. Det var för enformigt för mig. Nu kommer jag ha fullt upp med att köra ändå. I Stockholm kan man inte köra som man vill, säger Daniel Olsson och skrattar.

Tåget kommer att köra runt i Stockholm från och med i dag fram till söndag.