Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Sent under lördagskvällen ska en person ha blivit knivskuren på Skogslyckan i Uddevalla. Bild: Johan Nilsson/TT
Sent under lördagskvällen ska en person ha blivit knivskuren på Skogslyckan i Uddevalla. Bild: Johan Nilsson/TT

Två anhållna efter knivdåd i Uddevalla

En man utsattes för ett knivdåd på Skogslyckan under natten till söndagen och är allvarligt skadad. En man i 30-årsåldern och en flicka i övre tonåren är nu anhållna. Händelsen utreds som ett mordförsök och ska ha utspelat sig i anslutning till en efterfest.

Det var efter en fest vid klockan 00.45 natten till söndag som polisen larmades till Sunnanvindsvägen i Uddevalla. En man hade blivit knivhuggen på flera ställen i kroppen, bland annat i magen.

– När polisen kommer till platsen anträffar de en man som blivit knivhuggen. I trapphuset befinner sig även tre andra personer som tas in för förhör, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid Polisen i väst.

Nu utreds det misstänkta mordförsöket av polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

– Det var fest utanför lägenheten men sen avslutades den inne i lägenheten och där uppstod det något form av bråk, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott.

Offret allvarligt skadad

Den skadade mannen är i 25-årsåldern och fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisens uppgifter är han allvarligt skadad.

– Vi försökte få tag i honom på söndagen, men han är fortfarande nedsövd och ska opereras ytterligare så det går nog inte att prata med honom förrän slutet på denna veckan, säger Sten-Rune Timmersjö.

På plats möttes polisen av den skadade mannen – och tre personer, två kvinnor och en man som togs in till förhör.

– Jag tror inte de har någon speciell koppling till varandra sedan tidigare, men alla var på den här festen då, säger Sten-Rune Timmersjö.

Mannen, som är i 30-årsåldern anhölls omgående misstänkt för mordförsök. De båda kvinnorna släpptes initialt på fri fot. Men senare under natten anhölls den ena av dem, en flicka i övre tonåren.

– Hon hördes som vittne men lämnade uppgifter som gjorde att hon blev misstänkt istället.

Hon är nu misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Anhållne mannen känd hos polisen

Brottsplatsen spärrades av och polisens tekniker arbetade på platsen under natten till söndagen.

– Eftersom det var i en trappuppgång fick vi häva avspärrningen ganska snart. Men det finns en del vittnesuppgifter. Vi har knackat dörr i området och så, säger Sten-Rune Timmersjö.

Den anhållne mannen är sedan tidigare känd hos polisen. Han släpptes så sent som i fredags efter att ha suttit anhållen misstänkt för grov misshandel.