Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Två gripna efter inbrott i Uddevalla

Strax innan 03:00 natten mot måndag larmades polisen till en kontorslokal i centrala Uddevalla. En anställd bevittnade inbrotten och fångade gärningsmännen på film.

Lokalen där inbrottet skedde, ligger på Södergatan i centrala Uddevalla och tillhör Uddevallahem. Enligt polisen fanns det vittnen på plats som såg två maskerade personer som tog sig in i fastigheten.

Personerna kunde gripas i anslutning till byggnaden, bara några minuter efter händelsen. De misstänka greps och polisen beslagtog även två mopeder som de misstänkta kom till platsen med.

– De greps i princip på bar gärning och med handen i syltburken, säger Jonas Carlberg, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Enligt polisen har det även varit ett inbrottsförsök på en närliggande elektronikbutik och polisen misstänker att det är samma personer som begått båda brotten.

”Att inte kunna få ha sina saker ifred”

Kristofer Bäckström är försäljningschef på Elektronikhuset Ljud & Data som blev utsatt för inbrottsförsök och berättar att det var en av hans anställda som bevittnade inbrotten.

– De försökte ta sig in i vår lokal men det är galler på våra fönster. När de då försökte slå sig in vaknade en av mina anställda som bor i närheten av att det small, och lyckades fånga dem på film, säger han.

Gärningsmännen sprang från platsen när de märkte att de upptäckts men kom snart tillbaka för ett nytt inbrottsförsök.

– De var då de bröt sig in i Uddevallahems lokaler. I och med att polisen redan hade blivit larmade en timme tidigare så var de snabbt på plats, säger han.

De två personerna misstänks för stöld, samt försök till stöld och förhör att kommer hållas under dagen enligt polis.

Butiken där Kristofer Bäckström arbetar blev aldrig bestulna på några varor men fönstren som förstördes behöver reparation och glaskross behövde sopas innan butiken kunde öppna som vanligt igen.

– Det gick bra för oss under omständigheterna men det är ju alltid tråkigt när sådant här händer, och den här känslan av att inte kunna få ha sina saker ifred, säger han.

För drygt två veckor sedan skedde ett inbrott i Svensk fastighetsförmedlings lokaler på Kungsgatan i Uddevalla, bara 400 meter från nattens brottsplats. Om de båda brotten har några koppling till varandra vill polisen inte kommentera i nuläget.

– Men vi tittar alltid på om olika händelser kan ha kopplingar till tidigare ärenden. Vi söker brett, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare i västra Fyrbodal.