Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Två misstänks ha våldtagit berusad kvinna i Uddevalla

På torsdagen greps ytterligare en man misstänkt för en våldtäkt mot en berusad kvinna i Uddevalla. Totalt har tre unga män varit frihetsberövade misstänkta för brottet.

Bohusläningen har tidigare rapporterat om att två unga män har suttit häktade misstänkta för en våldtäkt i Uddevalla från i somras. På torsdagen släpptes en av männen men samtidigt greps en annan. Han häktades på fredagen på sannolika skäl ha varit med och utfört övergreppet.

– Misstankarna mot en av männen som suttit häktad tidigare har minskat betydligt och vi släppte honom igår. Men de två som är häktade nu är misstänkta för att i samförstånd ha begått det här brottet, säger åklagare Robert Beckard.

De båda misstänkta nekar till våldtäkten, som ska ha skett i slutet av juni i en av de norra stadsdelarna i Uddevalla.

Enligt åklagaren handlar det om en våldtäkt mot en berusad vuxen kvinna.

Har det varit en överfallsvåldtäkt?

– Inte i den klassiska betydelsen där någon är ute och joggar och blir överfallen. Det här är utnyttjande av en person som är så kraftigt berusad att hon inte kan ta ställning till det som sker, en ytterst utsatt situation. Enligt lagen måste det finnas ett samtycke och det är inget hon har kunnat ge i den situationen, säger Robert Beckard.

Åtal ska väckas inom två veckor, ifall åklagaren inte kommer begära förlängning för utredningen. Robert Beckard vill inte gå in på vad för slags bevisning som finns.

– Jag vill inte berätta för mycket just nu men vi har tillräckliga uppgifter för att knyta båda de här misstänkta till brottet, säger han.

I en tidigare version av artikeln stod det att de båda tidigare misstänkta fortfarande var häktad. En av dessa släpptes alltså på torsdagen.