Två mopedolyckor på kort tid – krockade med buss

På måndagsmorgonen inträffade två trafikolyckor med mopeder inblandade – en i Hogstorp och en vid Fröland. Vid en av olyckorna krockade mopeden med en buss.

ANNONS
|

Vid kvart i åtta på måndagsmorgonen inträffade en trafikolycka på gamla E6 vid Hogstorpsmotet. I en korsning ska en personbil och en moped ha kolliderat. Räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen, liksom polis.

Mopedföraren, en flicka i tonåren, har körts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart. Bilföraren misstänks för vårdslöshet i trafik.

Olyckan medförde begränsad framkomlighet, men enligt SOS Alarm var vägen inte vara avstängd. Vid 8:30 meddelade räddningstjänsten att olycksarbetet var avslutat och att man lämnat platsen.

Bara cirka 25 minuter senare inträffade ytterligare en olycka. I korsningen Brunegårdsvägen-Frölandsvägen kolliderade en moped med en buss. Ambulans och polis har larmats till platsen, dock inte räddningstjänst.

ANNONS

Enligt polisen var mopedisten vaken och talbar, men ska ha haft ont i ett knä. Vid 8:50 meddelade SOS Alarm att ambulansen lämnat platsen utan att ta med sig någon. Det finns ingen misstanke om brott.

ANNONS