Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två personer anhållna efter mopedrån

Två unga killar rånades på en moped och ytterligare ett försök till rån på moped gjordes i Uddevalla under torsdagen. Två maskerade män gick fram till killarna och drog av dem från mopeden och körde iväg. Nu är två personer anhållna misstänkta för rånet och en person anhållen misstänkt för försök till rån.

Det var vid 15.30 som två killar stannade med sin moped på Västgötavägen i Uddevalla. Då kom två män fram, maskerade med någon form av luva, och drog av dem från mopeden.

– Sedan har de kört iväg med den här mopeden. De kör förbi Rimnersvallen och in mot stan, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

Ingen av pojkarna som satt på mopeden ska ha blivit allvarligt fysiskt skadad i samband med rånet.

Under fredagsmorgonen berättar polisen att två män greps på förnatten misstänkta för brottet.

– De ska ha blivit sedda gå om kull med den här mopeden vid Ramnerödsskolan och på så sätt lyckades vi spåra dem vidare, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare.

De bägge männen är i 20-årsåldern och sitter nu anhållna misstänkta för brottet. Bägge ska vara kända av polisen sedan tidigare.

Förhör kommer att hållas under dagen.

Ytterligare rånförsök under eftermiddagen

Under torsdagskvällen kunde polisen berätta att det utöver det fullbordade rånet även gjordes ett försök till mopedrån under torsdagseftermiddagen.

– Det är någon som har försökt stjäla en moped med en förare på. Personen ska ha försökt stoppa föraren och sedan dra av denna från mopeden men misslyckades, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Föraren kunde köra från platsen och kontaktade sedan själv polisen som i nuläget inte kan säga om det finns något samband mellan de två mopedrånen.

– Detta skedde i närheten av Sigelhult i nära anslutning till den andra händelsen. Mer exakt tid kan jag inte säga, sa Lasse Ström under torsdagskvällen.

En person greps under torsdagskvällen och anhölls sedan misstänkt för försök till rån.