Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Både mannen och kvinnan misstänks för narkotikabrott och mannen misstänks för stöld och drograttfylleri.  Bild: Johan Nilsson/TT
Både mannen och kvinnan misstänks för narkotikabrott och mannen misstänks för stöld och drograttfylleri. Bild: Johan Nilsson/TT

Två till sjukhus efter misstänkt drograttfylla i Uddevalla

Under natten till fredagen ska en man och en kvinna i 30-årsåldern förts till sjukhus med ambulans efter att ha kört in i en bil med moped i centrala Uddevalla. Föraren till mopeden misstänks för stöld och drograttfylla – och bägge misstänks för narkotikabrott.

SOS fick larmet klockan 23:02 på torsdagskvällen. Ambulans, räddningstjänst och polis skickades till platsen.

– Ett vittne som kommer på cykel hör en smäll och ser en hjälm komma rullandes nerför backen. Han stannar till och ser en man och en kvinna ligga på marken framför en bil, säger Per Erik Vister, jourhavande förundersökningsledare på Uddevallapolisen.

"Försökte smita från platsen"

Det ska ha varit mannen som körde mopeden, medan kvinnan ska ha suttit bak på passagerarsätet.

Enligt polisen ska mannen ha försökt smita från platsen efter olyckan.

– Kvinnan tas om hand av ambulanspersonal på plats och mannen som också ska vara skadad gjorde försök att smita från platsen medan ambulans och polis var närvarande, säger Vister.

Misstänks för flera brott

Både mannen och kvinnan visiterades på plats och ska drogtestas då båda misstänks ha varit narkotikapåverkade under händelseförloppet.

Mannen misstänks för drograttfylla, narkotikabrott samt stöld – eftersom han även misstänks för att ha stulit mopeden.

– Mopeden är tillgripen och beslagtagen, och mannen misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott, säger förundersökningsledare Per Erik Vister.

Skadeläget för personerna är okänt.