Två utsatte berusad kvinna för övergrepp i skogsparti – döms till fängelse

I somras var en kvinna i Uddevalla såpass berusad att hon i stort sett var utslagen. Det utnyttjade två unga män på ett fullständigt hänsynslöst vis. I ett skogsparti utsatte de kvinnan för ett grovt sexuellt övergrepp samtidigt som förloppet filmades. På fredagen dömdes båda till fängelse.

ANNONS
|

Det var i juni som en kvinna hittades utslagen av en förbipasserande vid ett skogsparti i norra Uddevalla. Hon hade blivit utsatt för ett grovt sexuellt övergrepp av två män, där den ena var en aktiv part medan den andre filmade och var pådrivande.

Kvinnan och männen hade träffats på en plats ett par hundra meter ifrån skogspartiet tidigare under kvällen. Männen tog sedan med kvinnan till skogen. Tingsrätten skriver i domen att det syns tydligt på filmerna att kvinnan var tydligt kraftigt berusad. Hon ska bland annat ha ramlat flera gånger och fick ledas av den äldre mannen.

Vid brottet har ett föremål använts och åklagare Robert Beckard har tryckt på för att övergreppet ska bedömas som våldtäkt. Uddevalla tingsrätt anser däremot inte att det genom filmerna, är bevisat att övergreppet uppfyller tillräckliga kriterier för att bedömas som en våldtäkt. Männen döms därför för grovt sexuellt övergrepp.

ANNONS

Filmer har varit ett viktigt bevismaterial mot männen, som nekar till brott. Men på fredagen dömdes båda till fängelse vid Uddevalla tingsrätt. Den äldre, som är i 25-årsåldern och var den aktiva parten, döms till ett år. Den yngre är i 20-årsåldern och var den som filmade. Han döms till fängelse i tio månader.

Männen döms även till att betala ett skadestånd på knappt 50 000 kronor till kvinnan.

Bohusläningen har sökt åklagare Robert Beckard utan framgång.

ANNONS