Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två vattenläckor i kommunen

Ett 30-tal hushåll stod utan vatten under måndagsförmiddagen efter en läcka i en huvudledning på Krokusvägen i Ljungskile. Samtidigt åtgärdades även en läcka i centrala Uddevalla på Norra Drottninggatan.
– Vår förhoppning är att hushållen ska ha vattnet tillbaka under dagen, sa Jörgen Wester, arbetsledare på Västvatten under morgonen.

Boende på Krokusvägen fick under måndagsmorgonen ett sms från Västvatten där det meddelades att en huvudledning spruckit vilket skapat en vattenläcka. Det var ett 30-tal hushåll som påverkades.

– Under morgonen här så har vi lokaliserat läckan och stängt av vattnet. Nu inväntar vi grävmaskiner så vi kan komma år och laga vilket jag tror vi kommer kunna göra om drygt en timme. Läckan gör att det trycks upp vatten på vägen från huvudledning i marken, sa han vid nio-tiden.

De boende som var utan, kunde hämta vatten vid en brandpost vid Rosenvägen 12 under tiden som arbetet pågick.

Vid lunchtid hade läckan åtgärdats och alla hushåll på Krokusgatan hade fått vattnet tillbaka.

– Det gick snabbt och smidigt. När vi grävde så kom vi rakt på läckan så det var snabbt åtgärdat, säger han.

På Norra Drottninggatan i centrala Uddevalla har det samtidigt pågått ytterligare en vattenläcka. Två byggnader är påverkade av läckaget men ingen ska bo i fastigheterna.

– Vi har lokaliserat läckan där och kommer slutföra det arbetet under tisdagen, säger han.

Vad som ligger bakom de bägge läckorna är ännu oklart.

– När det är tjäle i marken och den rör sig så kan det påverka ledningarna men vi har varit väldigt förskonande från detta under den sista tiden så det är lite oklart, säger han

I samband med lagningen av rören så kan vattnet till en början ha en grumlig färg, spola lite så kommer det att försvinna enligt Västvatten.