Två mindre bränder i Uddevalla under kvällen

Under söndagskvällen har det brunnit på två olika platser i Uddevalla. Enligt Räddningstjänsten ska de röra sig om två mindre bränder i en lägenhet och i en villa.

ANNONS

Det var strax efter sex-tiden på söndagseftermiddagen Räddningstjänsten i Uddevalla fick ett larm om en brand i en villa belägen i Kåröd. Enligt Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund åkte en brandbil till villan där de genomförde en kontroll av hemmet.

– Det var en mindre brand som hade slocknat av sig själv. På plats kontrollerade vi att elden inte hade spridit sig bakom väggen, säger inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Senare under kvällen larmades Räddningstjänsten till ytterligare en brand i Uddevalla, denna gång på Skogslyckan. Strax innan halv nio var branden släckt av de boende och en brandbil och ambulans befann sig på platsen.

ANNONS

– Det har brunnit på spisen i en lägenhet i Uddevalla och det finns ingen uppgift om skadade, säger Jonathan Jansson på SOS-alarm.

Enligt Räddningstjänsten var branden släckt när de väl kom till platsen.

– Det var inget allvarligt, vi ventilerar ut rök och kommer strax att lämna platsen, sa inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund till Bohusläningen strax efter halv nio på kvällen.

ANNONS