Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Broddar. Om du är över 70 år kan du hämta ut gratis broddar i Uddevalla.

Uddevalla bjuder de äldre på broddar

Om drygt en vecka är det återigen dags för de äldre att få gratis halkskydd från Uddevalla Kommun. Kommunen räknar med att åtgången blir stor.

Även om de senaste veckorna varit förhållandevis varma för årstiden, så står vintern inför dörren. Innan man vet ordet av så har man ramlat på en isfläck. För att undvika att just det händer den äldre generationen, så kommer Uddevalla kommun att dela ut gratis broddar till Uddevallabor som fyllt 70 år.

– Det känns väldigt roligt för oss att kunna gå ut med detta erbjudande, säger Margareta Olsson, sektionschef för verksamhetsområdet stöd och service, i ett pressmeddelande.

Det är andra året i rad som kommunen satsar på gratis broddar för äldre. Förra året köpte de in 800 halkskydd men åtgången var stor och broddarna försvann snabbt. Därför har man köpt in ytterligare 200 halkskydd i år.

Utdelningen av halkskydd startar den 10 november i samband med seniormässan på Bohusläns museum.

– Där delas de ut i montern som Hemmafixarna har tillsammans med Ryttaren Café & Aktivitetscenter, förklarar Margareta Olsson.

Därefter kommer broddarna att delas ut på olika ställen fram till slutet på mars i nästa år, eller så långt lagret räcker.

– Vi räknar med att det kommer att bli rusning även i år. Men det är först till kvarn som gäller.