Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Delar av mässan kommer att hålls i Tommy Kindhults café där inredningen går i gammal engelsk stil. Bild: Privat

Uddevalla får egen Whiskymässa

Lördagen är startskottet för Uddevallas nya Whiskeymässa. Bland engelska chesterfieldmöbler kommer det finnas 100 olika sorters Whisky och initiativtagaren bakom hoppas på en succé.
– Vad jag vet har det aldrig funnits något sådant här i Uddevalla innan så jag tänkte det var dags att Uddevalla får en egen whiskymässa, säger Tommy Kindhult.

Intresset för whisky har funnits länge för Tommy Kindhult som fastnade för de rökiga smakerna redan som 18-åring. Sedan dess har han hunnit med att både driva whiskyklubb och blogga om whisky, och nu vill han dela med sig av sitt intresse.

– Intresset har växt med åren. Jag tycker att när man dricker en god whisky så är det inte bara en flaska som står där. Det är hundraåriga traditioner där man lärt sig bränna whisky på olika sätt. Det finns så mycket att lära sig om drycken, säger han.

Öppna sinnen

Tommy Kindhult hoppas att mässan ska uppskattas av både nybörjare som entusiaster och det kommer finnas olika typer av whisky för olika smaklökar. Flera svenska och lokala bryggerier kommer också finnas representerade på mässan under lördagseftermiddagen.

– Vi kommer ha både Smögen Whisky och Uddevalla bryggeri här. Det är kul att jobba lite mer med de lokala bryggerierna. Det kommer förhoppningsvis finnas något för alla, även entusiaster som redan provat många sorter, men man ska komma hit med öppna sinnen, säger Tommy Kindhult.

Förutom prövning av dryck bjuder mässan även på mat, lite musik och såklart mycket prat om whisky på nystartade Tommys Café & Tobak på Strömstadsvägen 15.

– Jag tror och hoppas att folk kommer bli nöjda. Det är alltid kul när det händer saker i staden så nu satsar vi på Uddevallas första whiskymässa, säger Tommy Kindhult.