Jenny Kucera, Annsofie Johansson och Eva Hartmann firar andraplatsen i Ung företagsamhet.
Jenny Kucera, Annsofie Johansson och Eva Hartmann firar andraplatsen i Ung företagsamhet. Bild: Ung företagsamhet

Uddevalla gymnasieskola näst bäst i Sverige på UF

Uddevalla gymnasieskola kammade hem en andraplats vid SM i Ung företagsamhet på tisdagen. En fjäder i hatten, enligt Eva Hartmann – läraren som var på plats och tog emot priset.

ANNONS
|

Näst bäst i Sverige. Det kan Uddevalla gymnasieskola titulera sig efter SM i Ung företagsamhet. Eva Hartmann, lärare på gymnasiet, började jobba med UF för drygt 20 år sedan.

– Det betyder mycket. Att man syns i det sammanhanget gör att man är en skola att räkna med. Vi har vunnit många priser innan, men det blir bra marknadsföring för oss, säger hon.

På 20 år har Hartmann sett många unga företagare komma och gå. Hon vill inte välja ut någon enskild som sticker ut, men berättar gärna om de många resorna till Stockholm.

– De senaste åren har det varit några företag som tävlat i SM nästan varje år. Det är något enstaka år vi inte har haft någon med, men vissa år har det varit både två och tre företag i tävlingen.

ANNONS

"Bästa de läst i hela sina liv"

Hon tror att det viktigaste eleverna lär sig med sitt företagande är att våga göra saker man vill – och att våga misslyckas.

– Det gör inget om man misslyckas. Det går bra nästa gång, säger hon och fortsätter:

– Jag kan också se elever som inte haft lika lätt teoretiskt, att man öppnar andra sidor hos dem. Det händer ständigt att jag träffar gamla elever som tycker att de här åren var det bästa de läst i hela sina liv.

Det senaste året var 30 000 elever och 10 000 företag med i Ung företagsamhet över hela landet.

ANNONS