Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Endagars-tidningen Uddevalla-Posten har gett ut sitt sista nummer.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Uddevalla-Posten har gett ut sitt sista nummer

Uddevalla-Posten går i graven. Tidningen fick inte presstöd och nu nödgas vd och ägaren Göran Nyberg lägga ner.

Uddevalla-Posten grundades 1976 men faller nu offer på en skakig tidningsmarknad. Den startades av Västerbygdens tidningsförening och hade då en centerpolitisk inriktning. 1993 gick den över i enskild ägo och förklarades som politiskt obunden. Sedan 2004 har Göran Nyberg drivit tidningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det är jättetråkigt men det gick inte att lösa. Jag upplever det som att presstödsnämnden har en liten förståelse för den lilla tidningen. Dessutom är det ett bekymmer ur demokratiska synvinkeln om det bara ska gå att driva gratistidningar utan seriös journalistik och med utslätat material som tilltalar alla. Där ingen granskar kommunen och kommunala beslut, säger Göran Nyberg.

UP kom ut med sitt sista nummer förra veckan, på fredag blir det tomt i brevlådan hos de 1 500 prenumeranterna. Att fortsätta ge ut UP i någon digital form är inte aktuellt.

– Jag tycker att det är dags för staten att sätta in åtgärder nu så att den prenumererade pressen kan överleva. Det kan vara att ändra beskattningen exempelvis. Men jag fortsätter med min andra tidning Västsverige och har tänkt att få med så många Uddevallanyheter det går i den, säger Göran Nyberg, som dragit ett tungt lass på Uddevalla-Posten.

UP har varit en mötesplats med fokus på de lokala nyheterna och föreningslivet i Uddevalla och Ljungskile. Tidningen Västsverige riktar in sig på hela regionen speciellt på frågor som rör miljöfrågor, landsbygd och lantbruk.